Valaki segítene prizmás számolásban?
igy szól a kérdés amit ki kellene számolni.
1.) Egy prizma törőszöge45° anyagának törésmutatója 1,4.Egyik oldalára fánysugár érkezik 35°-os beesési szöggel. Mekkora a törési szög a kilépési oldalon? Mekkora az eltérítés szöge?
Ha lehet akkor a képletekel hogy kell számolni? De ha nem akkor mind1 , hogy számoljátok ki csak meg tudjam érteni. Köszönöm előre is
Tegnap ment egy prizmás feladat, az alapján nem tudod megoldani?
Igaz, hogy az 50˙-os prizmáról szólt, de ez a mozgatható ábra hasznos lehet:
Itt van a te adataiddal a megoldásról egy fénykép:
Hát Nekem ez az ábra nem igazán jön be bocsi mivel mi nem rajzolgatni szoktunk hanem képletekkel számolunk csak. Én személy szerint nem értem ezt a rajzos feladatot. Mi képletekel szoktunk csak számolni. PL
sin (alfa)/sinß=n cosß=d/l sin(gamma)= x/l vmi ilyesmikkel .Képletekkel esetleg nem tudod elmagyarázni? vagy leirni. köszönöm
Az L-nél levő szöget a merőlegesek adják, ezért az általuk bezárt szögek közül a hegyesszög ugyanannyi, mint az oldalak által bezárt szög (50˙), a másik ennek kiegészítőszöge (130˙). Ezért írtam utána, hogy merőleges-szárú szögPÁR.
Így már világos?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!