Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Angol házi feladat. Tudósítás....

Angol házi feladat. Tudósítás. Átnéznéd, illetve kijavítanád?

Figyelt kérdés

A téma egy tudósítás:

Hóhelyzet március 15

6.00 Hóesés elkezdődik

7.00 Az utak havasak

8.00 A buszok és vonatok 30-40 percet késnek

8.30 A közlekedés lehetetlen

9.00 Boltok és iskolák bezárása

9.30 Mentőcsapatok megérkezése

10.00 A hóesés eláll

Erről kellene egy 150 szavas tudósítást írni angolul.

Nekem eddig ezt sikerült összehoznom, de ez kevés:

My town wake to snowy day. The snow start falling at 6.00 am. One hour later all road covered with snow and the temperature is fell very low. The buses and trains usually late 30-40 minutes. The driving was impossible at 8.30 am. Every shop and school close at 9.00 am. Several person called the police, ambulance and fire department. The rescue team was arrived at 9.30 because lot of accidents. The people's reaction is: It is very bad and horrible day but the rescue team is very kind, helpful and hard-working. Thenk for the help. Finally, 10.00 am the snow stops falling.

Légyszíves egy jó angolos javítsa ki nekem, az igeidőkkel annyira nem vagyok tisztában, némelyik mondatnál szerintem baj lesz

2012. ápr. 18. 17:47
 1/5 Borysz válasza:

My town wake to a snowy day. The snow started to fall at 6.00 am. In about an hour the roads were covered with snow and the temperature fell very low. Buses and trains usually late 30-40 minutes. At 8.30 driving was impossible on the snowy roads. Every shop and school closed at 9 o'clock. Some people also needed the help of rescue teams, the police, ambulance and the fire department received lots of emergency calls. The rescue team arrived at half past nine. They late because of a lot of accidents. The people's reaction was: although it was a horrible day, the rescue team was kind, helpful and hard-working. Everyone was thankful for their help. Finally, snow stopped to fall at 10 am.

--

Kicsit átírtam a szóismétlések miatt, és az igeidõket kijavítottam

2012. ápr. 18. 18:55
 2/5 Borysz válasza:

Illetve az a részt hogy 'received lots of emergency calls' jobb lenne úgy hogy received numerous emergency calls, valamint a 'they late becauseaof lots of accidents' itt jobb lenne they late because of the icy roads.

Bocs hogy utólag írtam ezt, de elsõre nem vettem észre itt a logikai hibát.

2012. ápr. 18. 19:16
 3/5 Vree ***** válasza:

Javítások nagybetűvel:

My town wake to A snowy day. The snow startED falling at 6.00 am. One hour later all roadS WERE covered with(/IN) snow and the temperature is (<-IS NEM KELL, EGY IGE-> ELÉG) fell very low. The buses and trains ARE usually late 30-40 minutes. (VAGY "30-40 MINUTES LATE", VAGY "LATE BY 30-40 MINUTES") Driving was impossible at 8.30 am. Every shop and school closeD at 9.00 am. Several PEOPLE called the police, ambulance and fire department. The rescue team was [<-NEM KELL DUPLA IGE->] arrived at 9.30 because OF A lot of accidents. The people's reaction is THAT it is A very bad and horrible day [VAGY "VERY BAD" VAGY "HORRIBLE" [nem simétled ugyanazt magyarul sem hogy "egy nagyon rossz és borzalmas nap"] ide keress egy másik melléknevet], but the rescue team is very kind, helpful and hard-working. They thank for their help. Finally, AT 10.00 am the snow stops falling.

Nagyon jó fogalmazás! :) Nézzük mire nem árt figyelni.

Múlt idők, hiányzó igék, névelők, ezeket gondolom nem kell külön magyarázni. A magyarban néha elmaradhat a létige (Ez egy szép nap. <-nincs ige)) vagy a névelő (Eső van.), de az angol nem bonyolítja a dolgot, főnév elé névelőt és mondatba igét mindig ki kell tenni.

was arrived és társai: A be + 3. alak sok mindenkinek szokatlan szokott lenni. Először is szögezzük le hogy szenvedő szerkezetet kévételes esetben szokás használni ha valamiért meg akarod cserélni a tárgyat és az alanyt a mondatban úgy hogy a tárgy lépjen elő a főszereplővé. Ezt akkor teheted meg ha az igének van értelmezhető tárgya. "throw"-"eldob" mit dob el? a labdát, a dárdát, a tankönyvet stb. "arrive" - "megérkezik" mit érkezik meg? maximum saját magát, de ennek nincs sok értelme, ez egy tárgy nélküli cselekvés. :)

A "Was arrived" különösen tetszett mert ez azt akarta mondani hogy az addot időpontban a csapat már ott volt a helyszínen. Ilyesmit lehet igazából mondani, az angol az ideidőkkel fejezi ki az ilyesmit: Past Perfect "The rescue team had already arrived at 9:30." de ebbe most ne menjünk bele :) Különösen mivel a "because of lot of accidents" rész kényszerítene hogy visszarakd elbeszélő múltba.

apróságok:

Their reaction iS THAT.. - A reakciójuk az HOGY (kell a "hogy")

the police, ambulance and fire department.

-> Ez szebb vagy úgy hogy "the police, the ambulance and the fire department", vagy "the police, ambulance and fire departments".

because of = valami miatt

ez a kettő mindig így együtt áll ennél a jelentésnél, együtt egy kötőszó

2012. ápr. 18. 19:34
 4/5 Vree ***** válasza:

Örülök hogy Borysz is válaszolt :D de sajnos bele kell javítanom:

snow started falling/snow started to fall -> itt nincs jelentősége melyiket használod, tehát felesleges megváltoztatni. Egyébként a to használatos inkább amikor időpontra koncentrálsz és -ing amikor folyamatos eseményt.

They WERE late because of a lot of accidents.

plusz egy pár hiba amit benne hagytál amit már említettem. (hiányzó ige stb.)

Egyébként így második olvasásra kihagynám a "usually"-t. Ha azt mondod hogy a buszok és vonatok -általában- késnek ennyit, azzal azt mondod hogy a hó nélkül is ennyi a menetidejük. Egy "Buses and trains were 30-40 minutes late." jobban érzékelteti hogy kivételes eseményről van szó.

2012. ápr. 18. 19:54
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítségeteket, mentek a zöld kezek! :)
2012. ápr. 19. 19:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!