Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Ti hogy tanultok a biológia...

Ti hogy tanultok a biológia témazáróra?

Figyelt kérdés
8. osztályos vagyok, és kb. 2 hét múlva írunk. A témazáró a táplálkozásból, a légzésből meg minden ehhez kapcsolódó dologról szól majd, és én ilyen humán beállítottságú vagyok. Nem megy annyira a kémiase, de azt jobban meg tudom tanulni, meg a fizikát is, de a bioszt nem. Van is belőle egy pár rossz jegyem, viszont vannak jók is. Kellene valami hatásos módszer a felkészüléshez. Sajnos a tanárnő nem valami jól magyaráz (tudom, hogy lehet kifogás meg minden, de tényleg nem magyarázza el a dolgokat). Egy leckénél fogja magát és mondja és mondja, de nem azt, ami a könyvbe van, hanem csak kéri, hogy figyeljünk, és sokszor 10 percig a rokona ismerősének volt veseköve stb. Szóval abszolút nem a lecke feldolgozását segíti a beszédével, hanem csak úgy mondja. Még vázlatot sem írunk. Kénytelen vagyok a tankönyvre hagyatkozni, viszont az meg nekem csomó szöveg, amiben nem látok összefüggést és értelmet. Jó lenne ki jegyzetelni a lényeget, csak nem tudom, hogy hogyan. Kémián vagy például földrajzon is folyton vázlatot írunk, és azok a témazárók mindig legalább 3-asok, de volt, hogy 5-öst írtam, pedig a könyvből nem sokat tanultam, csak a vázlatokat tanulom meg mindig, viszont ez a biológia... Segítsetek. Köszi.
2012. ápr. 12. 14:53
 1/1 anonim válasza:

Több lehetőséged van!

1. kinyitod a könyvet és tanulsz.

2. Nem a gyakorin kérdezed meg hanem beírod szépen googleban és kidobja a dolgokat.

3. magántanár

4. Megkéred a tanárod hogy tartson neked egy korrepetálás órát mert nem érted.

5. Amiket mond kijegyzeteled és megtanulod(nem kötelező neki vázlatot írnia, főiskolán sem írnak hanem mondják és neked kell jegyzetelni.

6. Legjobb ami ajánlatos, és időkímélő- a puskázás ami elv rossz de csak annak aki lebukik. Írd le ceruzával a padra a dolgokat majd próbálj ne idegesnek látszani és vigyázz ha feléd boklászik a tanárod. Ha végeztél könnyen letörölheted a kezeddel.

Sok sikert!

2012. ápr. 12. 16:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!