Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Két-két példát a lineáris és...

Két-két példát a lineáris és a térfogati hőtágulásra, de a hétköznapi életből kellene?

Figyelt kérdés
Dolgozat fogok irni de nem tudok erre példákat. :l Köszömöm a válaszokat.
2012. ápr. 1. 13:29
 1/2 anonim ***** válasza:

Lineáris: nagy melegben meggörbül a vonatsín..

Térfogati: jobb nem jut eszembe, egyszer nyári kánikulában csurig tankoltam az autóm (hűvös, föld alatti tartályból), mentem 100m-t, napon maradt az autó, tócsába folyt a benzin az autó alá, persze párolgott is...

2012. ápr. 1. 13:46
 2/2 A kérdező kommentje:
Kösszi, de a térfogatra jó a konzerv doboz meleg víz alá vagy a üvegdugós pezsgő?, mert ugye tágul, ezért könnyebb kinyitni csak ezekben nem vagyok biztos. A lineárisra akkor jó a gázcső is nem? U-alak miatt valami ilyesmire emlékszem.
2012. ápr. 1. 14:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!