Matek! Függvények. Lenne pár kérdésem amikkel nem vagyok tisztában. Örülnék ha valaki segítene! : )?
Lineáris függvény.
Meg van adva egy ilyen: f(x)=2x+1 g(x)=-x+2 h(x)=x-3
Az odáig oké hogy mindig a 2. szám az ahol az y tengelyt metszi. (1,2,-3)
De pl. az elsőnél metszi még az (1;1)nél is. Ezek hogy jönnek ki?
"Lineáris függvény. "
Igen, az f,g,h valóban lineáris függvények.
"Az odáig oké hogy mindig a 2. szám az ahol az y tengelyt metszi"
Ezt jól tudod. Ha ax+b alakban írják fel a függvényt.
"De pl. az elsőnél metszi még az (1;1)nél is."
Nem értem. Mi metsz mit és hol? Az (1;1) ponton nem megy át az első függvény. Az (1;1) pont nincs rajta az y tengelyen. Egy lineáris függvény mindig pontosan 1 pontban metszi az y tengelyt.
"Ezek hogy jönnek ki?
Mik hogy jönnek ki? Mintha lemaradt volna valami a feladatból.
jogos. Leírok mindent.
Ez egy példa.
Ábrázoljuk a következő függvényeket: f(x)2x+1
Mellette már megvan csinálva. és ez úgy néz ki, hogy metszi az 1nél, és egy ponttal megvan jelölve a (1;3) és azon is átmegy.
a következő a g(x)=-x+2. itt is a 2nél metszi az y tengelyt,és az (1;1)nél van a pont amin átmegy.
h(x)=x-3.-3nál metszi az y tengelyt (1;-2)nélvan a pont amin ez átmegy.
"a következő a g(x)=-x+2. itt is a 2nél metszi az y tengelyt,és az (1;1)nél van a pont amin átmegy. "
Hibásan van megjelölve. A (-3;-1), (-2;0), (-1;1), (0;2), (1;3), (2;4) stb. azok a rácspontok, amiken átmegy a g(x). Ezeket kötöd össze egy egyenessel. Az (1;1) ponton nem megy át.
Tényleg bocsi. Ezt félre néztem g(x)nél (1;3)
De akkor az összes pontot ki kell számolni és összekötni?
értéktáblázattal? vagy hogyan?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!