Kombinatorika - variációnál, kombinációnál mikor beszélünk ismétlésesről?
Figyelt kérdés
Permutációnál értem, de kombinációnál és variációnál nem tudom megkülönböztetni, hogy ismtéléses vagy ismétlés nélküli. Valaki elmagyarázná?2009. jún. 10. 15:48
1/6 anonim válasza:
Ismétléses variáció: 10 fős társaságban 4 különböző ajándékot sorsolnak, de egy ember TÖBB ajándékot is kaphat.
(akkor lenne ismétlés nélküli, ha csak egyet kaphatna)
Ismétléses kombináció: 10 fős társaságban 4 egyforma ajándékot sorsolnak ki, egy ember TÖBBET is kaphat (nem túl életszerű példa:D:D)
2/6 A kérdező kommentje:
Oké, akkor most meg abba keveredtem bele, hogy variáció vagy kombináció. Azt honnan tudom megkülönböztetni?
2009. jún. 10. 17:23
3/6 A kérdező kommentje:
Jahaj, valaki szánjon meg! :(
2009. jún. 10. 17:47
4/6 anonim válasza:
Itt meg azon van a hangsúly, hogy egyforma vag ykülönbözik, számít a sorrand vagy nem..
5/6 A kérdező kommentje:
Akkor gyakorlatilag ha bele tudom fogalmazni a kérdésbe a többet, akkor ismétléses?
És ha számít a sorrend akkor variáció, ha nem, akkor kombináció?
2009. jún. 10. 20:19
6/6 A kérdező kommentje:
Holnap ebből írok a kettesért. :(
2009. jún. 10. 20:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!