Teljes négyzetté tudnátok ezt nekem alakítani? (matek 9. o)
Figyelt kérdés
3x^2+9x-6x=x-1+x
Eddig eljutottam az egyenletben, azonban a bal oldallal nem tudok mit kezdeni. Gondolom itt valamilyen azonosságot kéne alkalmazni. Tudnátok segíteni?
2012. márc. 5. 18:30
1/6 A kérdező kommentje:
Illetve 3x^2+3x-6=0
Ezt is megtudnátok oldani?
2012. márc. 5. 18:34
2/6 anonim válasza:
másodfokú egyenlet megoldó képletet kell csak használni.
de am a fenti egyenletet rosszul egyszerűsítetted le.
te így írtad: 3x^2+3x-6=0
de ez a helyes: 3x^2+3x+1=0
vagy ez két külön egyenlet?
3/6 A kérdező kommentje:
Két külön egyenlet. De nekem a megoldóképlet nélkül kéne megoldanom, mert még nem is tanultok, ezek direkt ilyen feladatok.
2012. márc. 6. 15:47
4/6 anonim válasza:
én ez passzolom. fogalmam sincs h lehet egy másodfokú egyenletet megoldani képlet nélkül...(én úgy tudtam h nem is lehet).
esetleg nézz bele az órai anyagba, ott biztos vannak hasonló feladatok.
5/6 A kérdező kommentje:
Úgy, hogyha egyenlővé teszed ugye 0-val és akkor lehet következtetni az x értékére. Ez ugye csak ilyen egész számoknál működik.
2012. márc. 6. 16:08
6/6 anonim válasza:
kell még a válasz? mert nekem most el kell mennem, de két óra múlva visszajövök és akkor sztem meg tudom oldani
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!