II. világháborús kérdések?
Milyen lépésekben szorították vissza a japánokat?
második front jelentősége, lényege
Miért nem sikerült Horthy kilépése?
41-ig milyen területeket foglalt el Németország, Oroszország és mi volt semleges terület?
ezekre a kérdésekre nem tudom a választ, előre is köszönöm! :)
1. a japánokat az USA szorította vissza a Midway-szigetek-i csatában, "békaugrás hadművelet"-nek is nevezik
4. Németo.megszállta pl Franciaország nagy részét,Lengyelo.területeit, Görögo., Jugoszláviát, Dániát, Norvégiát, Benelux-államokatlta
Oroszo.megszerezte a Balti-államokat,területeket szerzett Finno.-tól,Lengyelo.-tól,Romániától
ennyit tudtam,remélem valamit segített
3., azért nem, mert a német titkosszolgálat is tudott a kilépési kísérletről, így ezt meg kellett akadályozniuk
2., második front alatt gondolom az orosz frontot kell érteni. hát a jelentősége nagy, hisz az orosz területek tele annak olajjal, vagyis a háborúzáshoz létszükséges nyersanyagokkal, hisz a német hadigépezet kifogyóban volt. a lényege az volt, hogy Sztálin nem merte elhinni, hogy a németek a titkos záradékkal együtt megköttetett "szövetség" (Lengyelország felosztása, és egymás nem támadása - MNT - megnemtámadási egyezmény) felbomlani látszék, így a német határvonalra nem küldött sok egységet.
a háború előtt, vagy az elején, ezt nem tudom pontosan, de Sztálin minden 10. tisztet megöltette, hogy fegyelmet teremtsen, így nagyon jól képzett tiszt se volt a szovjet seregnél
illetve ez kimaradt:
a jelentősége azért is nagy, mert így Németország vállalta a kétfrontos háborút. azt gondolták, mintegy fél-egy év alatt legyőzik a szovjeteket, és eközben annyira megerősödnek, hogy legyőzzék a nyugati hatalmakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!