Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Áruló volt Görgey Artúr? Ha...

Áruló volt Görgey Artúr? Ha igen miért? Ha nem pedig miért nem?

Figyelt kérdés
2012. febr. 23. 18:30
 1/5 anonim ***** válasza:
85%
Kossuth volt az áruló!
2012. febr. 23. 18:46
 2/5 BKRS ***** válasza:
55%

1849. augusztus 11-én az aradi haditanács (kb. 80 fő) kimondta a fegyverletételt. Görgei a határozathozatal idejére elhagyta a termet („kötelezve magam, hogy határozatuk értelmében fogok cselekedni”).

Ha valakit arulassal lehetne vadolni az Dembinszky, de o sem arulo volt csak idiota.

2012. febr. 23. 18:48
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Igen, Kossuth volt áruló!
2012. febr. 24. 15:24
 4/5 anonim ***** válasza:
Kossuth volt a legnagyobb szar alak az összes forradalmár közül, a következmények mérlegelése nélkül politikai idiotizmussal vetette magát a hatalomba. Nem tiszteletre méltó, a most is fennálló kultuszát nem értem meg.....
2019. jún. 22. 13:42
 5/5 anonim ***** válasza:
Tudom, hogy régi kérdés, de azért válaszolok. Nem, egyáltalán nem volt áruló, sőt! Nagyon jó hazafi volt. Racionálisan döntött, ezért tette le a fegyvert az oroszok előtt. Az árulókép Kossuth Lajos vidini levele után kezdett kialakulni és sajnos végig kísérte Görgeit egész életében, de ma már szerencsére tudjuk, hogy nem igaz.
2022. márc. 22. 19:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!