Oldékonyságos házi feladat kémiából, de nem tudok rá jól megfogalmazott választ adni. Osztályozzák, kérlek help!?
Figyelt kérdés
Kémia házi, nem tudom őket, légyszi segítsetek:
1. Melyik anyagnak nagyobb az oldékonysága az alkoholban: a konyhasónak vagy a jódnak?
2. Mit nevezünk jódtinktúrának?
3. Fogalmazd meg pontosan, hogy mi a különbség az olvadás és az oldódás között!
Légyszi, holnapra kéne! :/
2012. febr. 2. 19:09
1/2 anonim válasza:
Nem csinálok helyetted házit, kinyitod a könyvet és ott van
2/2 anonim válasza:
Jódtinktúra:90%-os etanolban feloldott 4,8 - 5,2%-nyi jód és 3,7 - 4,3%-nyi kálium-jodid oldata.
A gyógyászatban elterjedt fertőtlenítőszer.
Az olvadás halmazállapot-változás, melynek során ugyanaz az anyag szilárd halmazállapotból folyékony halmazállapotba kerül.
Oldódásról általában szilárd és folyékony anyagok kölcsönhatásakor beszélünk.
Ilyenkor a szilárd anyag az oldandó anyag (pl. cukor), a folyadék az oldószer (pl. víz), a keletkezett elegy az oldat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!