Oppinion essay, valaki volna szíves átnézni?
Oppinion essay
Mobile phone
The mobile phone is an electronical device what should made the life easily. In my oppinion It would be useful if the owner knows how to use but It has many disadvantages too.
Moreover, It needs electricity and for the calling must pay. It easily go bad because mobile phone is a precise electronical device.
Furthermore, there are hackers who may steal personal files, telephonnumbers, photos by bluethoot.
In my oppinon almost everybody has a mobile phone. It helps to lightly communicate with friends. It amuse in the boringly times and It has own memory what people can use for their personal datas.
I firmly believe that the mobile phone has too many disadvantages that is why I say It isn’t a safe and dependable device.
amiket az előző mond +
what helyett that
made helyett make, és én a life elé nem tennék the-t
easily helyett easier/easy attól függ mit akarsz (könnyebb/könnyű)
a feltételes mondatod rossz, 2 lehetőséged van: ha azt akarod mondani, hogy ha jól használják, akkor would helyett will-t vagy is-t írj. Ha pedig azt akarod, hogy ha jól használNÁK, akkor knew. Bonyolultnak tűnik, de ha egyszer megérted a conditionals-t, pofonegyszerű.
how to use it
you must pay for calling
goes bad
the mobile phone/vagy inkább én simán it-et írnék, sztem úgy szebb
electronic
telephonenumbers
én egy and-et tennék a photos elé
bluetooth
az a lightly nekem ott fura, de attól még lehet jó
it amuses you in boring times
it has its own memory that
data már önmagában többesszám
az utolsó mondat nekem nem nagyon tetszik, minimum egy and-et tennék a that elé
Hát nem mondom hogy tuti jó amit mondtam, nem vagyok angoltanár, egy felsőfokúm van, de az utóbbi pár hónapban keveset angoloztam. :S
Nyugodtan használj általános alanyt, ez az angolban a you, úgy sokkal egyszerűbb és stílusosabb is, pár helyre jól jönne, én csak egy-kettőt írtam le, most esett le hogy mi nem stimmel nekem a mondataidban. :D
De amúgy nagyon jó kis fogalmazás, látszik, hogy igyekszel változatos szókincset használni. :)
Ez már szőrszálhasogatás, de gondoltam megosztom:
Personal Files helyett personal data-t írnék. Tulajdonképpen jó így is, de egy Johnny Cash albumon meg pár alacsony színvonalú fájlmegosztó-feltöltő oldalon kívül én máshol nem nagyon találkoztam vele. Personnel file-lal gyakrabban találkozik az ember, de teljesen mást jelent, mint a fentebbi. :)
No offense, de ez a lightly communicate nekem értelmetlen. Ha azt akartad írni, hogy "segít abban, hogy könnyen kommunikálj az ismerőseiddel", akkor inkább easily-t használj. Mindkettő passzolna, de más szövegkörnyezetben használjuk.
Az utolsó mondat nekem logikailag nem jön össze. "Azt hiszem, hogy a mobilnak túl sok hátránya van, EZÉRT szerintem nem biztonságos és megbízható". Ez így fura, de szerintem a tanárod nem fog belekötni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!