Ki tud a lent levő betűkből egy összetett ( maximum három szóból) szavat alkotni? A betűk lent találhatók meg. ,
b,p,d,t,gy,ty,g,
m,n,ny,
s,zs,sz,z,v,f,j,h,l,r,
b,v,d,z,zs,dz,dzs,gy,g,
p,f,t,s,sz,c,cs,ty,k,
m,b,,
v,f,
n,d,t,f,r,dz,c,z,zs,
dzs.cs,zs,s,
gy,ty,ny,j,
g,k,
h,
Aki tudna segíteni, annak nagyon megköszönném.Ugyanis egy dolgozatot kell írjak és meg kellene tanuljam ezeket a betűket különböző csoportokban vannak. Ha szavakban vannak akkor könnyebben megtanulhatnám. Előre is köszönöm a segítségeteket!!!
"egy összetett ( maximum három szóból) szavat alkotni"
Ezt most nem értem. Összetett szót szeretnél három szótagból, vagy mondatot három szóból vagy mit is?
Szívesen segítenék, mert imádom a nyelvtant,de nem teljesen értelek.
7-VállFa, VérFolt
Ilyenekre gondolsz? De ahol sok betű van egy csoportban, azt egy szóba szerintem nem igen lehet beletenni.
köszönöm a segítségedet
így kell:
pl.l,m,a,= alma
sndszn= sündisznó
valahogy így
ha nem tudsz abból a betűhalóból egy szót kapni, akkor felmehetsz maximum három szóig abból a betűhalóból.
előre is köszönöm
semmi gond
nyugodtan kérdezősködhetsz attól nem haragszom meg :D
Igen felcserélheted a betűket. En csak példának adtam meg egymás után.(természetesen megy neked a zöld pacsi is)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!