Egy kis könnyű matek?

Figyelt kérdés

Jani,Feri,Zoli zászlót készítenek.Zöld,fehér és piros színű anyagok felhasználásával készítsünk zászlókat.

A)feladat:Hányféle 3 színű zászló készíthető?(ezt még tudom)

B)feladat:Hányféle zászló készíthető ha 1,2 és 3 színű zászlót készíthetünk?(ezt már nem értem)

C)feladat:barna,kék,sárga anyagból hányféle 1,2 és 3 színű zászlót készíthetünk,ha a zászlóban egy szín csak egyszer szerepelhet?(félig értem)

Segítetek megoldani?Köszönöm.

2012. jan. 17. 13:49
 1/5 anonim ***** válasza:

2, Hány zászló készíthető ebből a 3 színből? /csak hozzá kell számolni az 1 színüeket és a 2 színű kombinációkat is nem csak a3 szinűeket/

c, az szerintem u.ez csak csikokkal de nem világos tehát passz

2012. jan. 17. 14:01
 2/5 anonim ***** válasza:
Hiányzik egy fontos infó: HÁNY CSÍKOS A ZÁSZLÓ??? Mert ehhez a feladathoz ezt TUDNI KELL!
2012. jan. 17. 14:44
 3/5 A kérdező kommentje:

az nincs megadva,de az a feladatból kiindulva szerintem ha három színű a zászló,akkor három csíkból áll....de lehet hogy hülyeséget írtam...

feladatot pontosan írtam le.....

c feladatnál megoldást így gondoltam

1 színű zászlót 3 készíthetünk,tehát barnát ,kéket,sárgát

2 színűt többet barna kék....barna sárga..kék sárga ill..még ennek a fordítottja.....6-ot

3 színűt alapból 3mat....de még gondolkozom.....de szerintem 9-et

2012. jan. 17. 20:13
 4/5 anonim ***** válasza:

De a ha háromcsíkos a zászló, akkor két színből nem csak barna-kék lehet, hanem lehet barna-kék-barna is!

Ezért kérdeztem, hogy hány csíkos.

Mivel ha három csíkra kell két szín, akkor 3*2*2, azaz 12 lehetőség van.

2012. jan. 18. 10:39
 5/5 A kérdező kommentje:
zászlóban egy szín csak egyszer szerepelhet
2012. jan. 18. 13:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!