Egy kis könnyű matek?
Jani,Feri,Zoli zászlót készítenek.Zöld,fehér és piros színű anyagok felhasználásával készítsünk zászlókat.
A)feladat:Hányféle 3 színű zászló készíthető?(ezt még tudom)
B)feladat:Hányféle zászló készíthető ha 1,2 és 3 színű zászlót készíthetünk?(ezt már nem értem)
C)feladat:barna,kék,sárga anyagból hányféle 1,2 és 3 színű zászlót készíthetünk,ha a zászlóban egy szín csak egyszer szerepelhet?(félig értem)
Segítetek megoldani?Köszönöm.
2, Hány zászló készíthető ebből a 3 színből? /csak hozzá kell számolni az 1 színüeket és a 2 színű kombinációkat is nem csak a3 szinűeket/
c, az szerintem u.ez csak csikokkal de nem világos tehát passz
az nincs megadva,de az a feladatból kiindulva szerintem ha három színű a zászló,akkor három csíkból áll....de lehet hogy hülyeséget írtam...
feladatot pontosan írtam le.....
c feladatnál megoldást így gondoltam
1 színű zászlót 3 készíthetünk,tehát barnát ,kéket,sárgát
2 színűt többet barna kék....barna sárga..kék sárga ill..még ennek a fordítottja.....6-ot
3 színűt alapból 3mat....de még gondolkozom.....de szerintem 9-et
De a ha háromcsíkos a zászló, akkor két színből nem csak barna-kék lehet, hanem lehet barna-kék-barna is!
Ezért kérdeztem, hogy hány csíkos.
Mivel ha három csíkra kell két szín, akkor 3*2*2, azaz 12 lehetőség van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!