Hogyan puskázzak, úgy hogy ne vegye észre a tanár?
Harmónika puska
Az anyagot kinyomtatod ilyen vékony, hosszú oszlopokba (max. 4-4,5 cm széles oszlopok legyenek) valami nagyon kicsi betűmérettel, amit még éppen látsz, és a hosszú lapot/lapokat összehajtod harmónikába, úgy, hogy az írás nézzen mindig felfele (kb. 3 cm magasságú oldalak legyenek). Úgy hajtogasd, mint mondjuk ha legyezőt hajtogatnál. A lényeg, hogy az arányokat, amiket mondtam, ne lépd át, így könnyen elfér a tenyeredben, és könnyű benne lapozgatni.
Ebben az a jó, hogy amíg begépeled az anyagot, addig is megjegyzel belőle ezt-azt, és később majd könnyebben eligazodsz a puskában is. Nekünk középsuliban voltak olyan tárgyaink, ahol a tanár szó szerint kért több oldalas dolgokat bemagolni, hát a fenének se volt kedve annyi anyagot benyalni, főleg, ha valami töltelék tárgyról volt szó. Ez a puskázási módszer nálam mindig bejött, sosem buktam le vele, mondjuk azért ehhez is kell ügyesség, mert sokan agyonizgulják magukat közben, és önmagukat buktatják le.
Én rendszeresen tanulok, de velem is előfordult már, hogy szükség volt egy jó puskára. Megjegyzem, amikor puskáztam, akkor is úgy puskáztam, hogy tanultam is rá, így a puska csak egy utolsó utáni esély volt.
Töriből az évszámokkal vagyok bajban, néha keverem őket, ezért doga előtt mindig leírom a padra ceruzával. A pad hozzám közelebbi végére szoktam írni egymás mellé rövidítve kis betűkkel. De először próbálom magam beírni a dolgokat, ha végképp elakadok, rápillantok a puskára.
A másik tuti módszerem (és ezt többen használják az osztályban) hogy tanulás után a kulcs szavakat, szószergezeteket leírom egy kicsit lapra, mint valami nagyon lényegretörő, rövid, tömör vázlatot. Ezt leragasztom celluxszal, hogy ne mosódjon el a toll vagy ne legyen tollas. És beteszem a tolltartóba, egy ceruzával vagy vonalzóval kitámasztom, hogyha odanézek lássam. De ez a puska max. kb. 3x4 cm-sek, szóval tényleg pici. :D
hú én ebben a tanévben 5-ször NEM puskáztam.Jókai mór életét úgy kipuskáztam hogy nem tanultam,nem vette észre a tanár és 5*-ra puskáztam ki.
Fajták:kezedre írod
kis cetlikre írod ami kell és beteszed a padba
zsepire írod és álltüsszentessz utánna vedd ki a puskazsepit
Én az első sorban ülök és még egyszer sem buktam le
Tudok egy puskázási lehetőséget, amit biztos nem szúr ki a tanárí!
Először kinyitod a tankönyvet, és fogsz egy lapot.
Aztán minden betű helyett ráírod, hogy hanyadik az abcben.
Aztán fogod a lapot, és bemagolod ami rajta van!
Ha dogát írtok, akkor kérsz a tanártól egy plusz lapot, amire ráírod emlékezetből a számokat(amiket bemagoltál), majd dekodólod a lapra.
És máris ott van legális puska a kezedben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!