Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Megírtam az angol házimat,...

Megírtam az angol házimat, szerintetek így jó?

Figyelt kérdés

My room.

Have their own room.

My room from the hall opens, and the bathroom opposite the room next to my parents.

The cyclamen colored wall or something like that. The door next to a light switch around which are painted butterflies.

The lamp of a Chinese rice lamp, which is ceiling mounted.

The door next to my bed, opposite the window.

Above the bed is a framed caricature of me.

My bed is next to my desk, which is opposite the wardrobe.

The desk is my computer, perfumes, jewelry boxes, pen holders and vases.

The desk over the wall with peacock feathers.

The desk is next to the bed linen holder, which I designed, so the TV is on it.

The bed linen holder is next to the radiator, which is above the window.

The window curtains are pink, dark pink darkening.

The window next to the wall, the strips are hung graduation.

In addition, there is an enclosure that covers the entire wall.

The cabinet is light brown in color and has two large mirrors.

The floor carpet is grubby pink.

I designed my room, and I like it cosy and comfortable.

A szobámról kellett írni, de elég kezdő angolos vagyok.:)

Ha találtok hibát, írjátok le mi az, légyszi, köszi!:)

2012. jan. 8. 14:33
 1/8 anonim ***** válasza:

Have their own room.

My room from the hall opens, and the bathroom opposite the room next to my parents.

The cyclamen colored wall or something like that. The door next to a light switch around which are painted butterflies.

The lamp of a Chinese rice lamp, which is ceiling mounted.

The door next to my bed, opposite the window.

The desk is my computer, perfumes, jewelry boxes, pen holders and vases.

The desk over the wall with peacock feathers.

The desk is next to the bed linen holder, which I designed, so the TV is on it.

The window curtains are pink, dark pink darkening.

The window next to the wall, the strips are hung graduation.

Mind hibásak. Amelyik meg nem az, ordít róla, hogy nem te írtad! :D

2012. jan. 8. 14:37
 2/8 A kérdező kommentje:
A kezdő angolost nem úgy értettem. Már 6 éve tanulok angolul. Csak a tanár szerint gyér az osztály. Ezért levitt minket kezdő szintre. Én írtam.
2012. jan. 8. 14:41
 3/8 anonim ***** válasza:

Elég kezdő angolos lehetsz. De mindenki volt kezdő, nincs ezzel semmi baj. Jórészt az állítmány hiányzik mindenhonnan.

Have their own room. -- ez mi akar lenni?

My room from the hall opens, and the bathroom opposite the room next to my parents. -- My room OPENS from the hall (ige a második helyen kijelentő mondatban kezdő angolban). and the bathroom IS (állítmány. VAN az a fürdő valahol) opposite the room next to my parents (mármint a szüleid melleti szobával szemben van a fürdő?)

The cyclamen colored wall or something like that. -- ez mi ez? Mondjuk The wall IS cyclamen colored. Alany -állítmány - bővítmény. A fal van ciklámen színű. (ez a something cucc mi lenne?)

The door next to a light switch around which are painted butterflies. -- THERE IS (található, mivel benne van az is nem kell újra kitenni az alany után, a There is a mondat elején van, minden más esetben az állítmány, vagyis az IS az alany után jön) a lightswitch next to the door around which THERE ARE (találhatóak) painted butterflies.

The lamp of a Chinese rice lamp, which is ceiling mounted. -- mi az, hogy of? The lamp is a Chinese rice lamp, which hangs(lóg) from the ceiling. lóg a plafonról, igével. Nem kell bonyolítani.

The door next to my bed, opposite the window. - the door IS (állítmány~) next to my bed, opposite the window.

Above the bed THERE is a framed caricature of me. (található)

My bed is next to my desk, which is opposite the wardrobe. -- Ez király.

The desk is my computer, perfumes, jewelry boxes, pen holders and vases. -- ez azt jelenti, hogy az asztalod a számítógéped, a parfümjeid, az ékszeres dobozod, a toll tartóid és a vázáid. ON the desk (rajta az asztalon) THERE ARE (találhatóak) mindezek.

The desk over the wall with peacock feathers. -- A fal fölött lévő asztal pávatollakkal. ??? Mondjuk az akart lenni, hogy THERE ARE (találhatók) peacockfeathers over the desk ON the wall(az asztal fölött rajta a falon).

The desk is next to the bed linen holder, which I designed, so the TV is on it. -- ez így jó, de az angol nem mondja az ágyneműtartóra, hogy bed linen holder. Eleve nem használja a holder-t tartó jelentésben. De erre majd kitalál valami okosat az angol tanárod.

The bed linen holder is next to the radiator, which is above the window. - A radiátor az ablak FÖLÖTT van? above=fölött under=alatt. AMúgy király.

The window curtains are pink, dark pink darkening. --

Tehát rózsaszín függöny van sötét rózsaszín sötétítővel? Akkor The curtains (nem kell window, a falra ritkán teszünk függönyt) are pink with dark pink hangings. A hanging az ilyen drapéria vagy sötétítő függöny. És WITH, mert azzel vagy pedig azt mondod, a vessző után hogy the hangings are dark pink.

The window next to the wall, the strips are hung graduation. - Erről fogalmam sincs, mit akar jelenteni, nincs értelme.

In addition, there is an enclosure that covers the entire wall. - Ezt se értem, az enclosure egy bekerített terület vagy melléklet. Az hogy teríti be az egész falat? Amúgy nyelvtanilag király.

The cabinet is light brown in color and has two large mirrors. - A ruhásszekrény wardrobe, nem cabinet. A cabinet konyhaszekrény, vagy kabinet (mármint kormány, tudod). Vagy hozzá lehet csapni hogy mit tárol és akkor bathroom cabinet- pipere szekrény, file cabinet- íratszekrény, stb. And in color se kell, mert minek. Mi más lenne barna, ha nem a színe.

The floor carpet is grubby pink. - Király, de a floor-t megint ki lehet hagyni.

I designed my room, and I like it cosy and comfortable. - kellemesnek és kényelmesnek szereted, vagy azért szereted, mert kellemes és kényelmes? Az utóbbi esetben I like it, BECAUSE IT IS cosy and...

Ügyes vagy amúgy. Jól összeszedted! :) Hány éves vagy?

2012. jan. 8. 15:02
 4/8 anonim ***** válasza:

HAT ÉVE TANULSZ ANGOLUL? Bocs, ezt nem írtad. Az azért elég gáz. Nem, nem elég gáz. ISZONYÚ gáz. Ilyet az ír, aki max egy éve tanul angolul. Jézus, ez KOMOLY?

Hat év ... az RENGETEG hat év alatt németül megtanulsz középfokon, nem hogy angolul alapfokon. HAT év alatt felső fokon megtanulok OROSZUL. HAT év és ennyit tudtok. Ez... ez... ilyet még nem pipáltam ez iszonyúan gáz. Na mindegy... Gratula a kedves tanerőnek...

2012. jan. 8. 15:05
 5/8 anonim ***** válasza:
Ez olyan mintha egy fordító programba tetted volna be. Hiányoznak az állítmányok...elhiszem, hogy a tanárod szerint gyérek vagytok. Ez tényleg nagyon alap. Minden mondta the-vel kezdődik, és nagyon alap egyszerű mondatok. Hányadikos vagy?
2012. jan. 8. 15:31
 6/8 A kérdező kommentje:

A 6 év alatt, 10 angol tanárom volt. Mind mást kért, más kiejtés stb. és rendesen egyikkel sem lehetett átvenni az anyagot, de most így vagyok 4-es. Jó fogalmazás írásba sohasem volt jó ez tény és való.:D De remélem most már ez az egy tanárom marad. Egyébként gimibe vagyok elsős.:)

Köszönöm a negatív és pozitív kritikát az 'eszemért'?!:DD

2012. jan. 8. 19:33
 7/8 A kérdező kommentje:

A tanár megadta, hogy milyen szavak kerüljenek bele.

Meg hát szlovák tanár tanítja az angolt...(elég furin.)

2012. jan. 8. 19:35
 8/8 A kérdező kommentje:
Kedves 3. igen szerintem is iszonyúan gáz, hogy ennyire nem megy az angol 6 év után, de nem magamat hibáztatom, mert érdekes németül tudok totálisan. Pedig 2 éve tanulom csak. De lehet bennem van a hiba.
2012. jan. 8. 19:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!