S. O. S! Segítség?
Nyelvtan háziban kéne segíteni.Anyum apum nincs itthon és sehol sem találtam meg az interneten.
Leírom az egész feladatot.
34. Címválogató
Válogasd ki az alábbi címekből az újságok,folyóíratok(mi ez?),valamint az irodalmi művek címét!Írd le őket két csoportban folyóírással!
NÉPSZAVA NŐKLAPJA ROBINSON
PANNÓNIA DICSÉRET HÓCIPŐ GARFIELD
ÉDES ANYANYELVÜNK RAB EMBER FIAI PÓKEMBER
EGY KATONAÉNEK MAGYAR NEMZET NEMZETI DAL
Oké.Ez a feladat.De mi a jó büdös gutyagumi a folyóírás meg a folyóirat?Na és persze a feladatot sem értem.Hogy rakjam két oszlopba?
köszi a segítséget
Első oszlop: újságcímek
Második oszlop: irodalmi művek
A folyóírás szerintem az, hogy ne nyomtatottan írd a szavakat, hanem ahogy tanultál írni. Biztos kíváncsi a tanár, hogy tudod-e, hogy nagy betűkkel kell írni.
A folyóirat egy kategóriába van az újsággal!
A folyóírás azt jelenti, hogy nem nyomtatott betűvel írod meg le a házi feladatot hanem ahogy szoktál írni.
Folyóirat: Népszava, Nőklapja, hócipő, Garfield, Pókember, Magyar Nemzet
Irodalmi művek: Robison: ROBINSON CRUSOE írta: Daniel Defoe
Pannónia dicséret: PANNÓNIA DICSÉRETE írta: Janus Pannonius
Édes anyanyelvünk: ÉDESANYA- NYELVÜNK írta: Kosztlányi Dezső
Rab ember fiai: RAB EMBER FIAI írta: Móra Ferenc
Egy katonaének: EGY KATONAÉNEK írta: Balassi Bálint
Nemzeti dal: NEMZETI DAL írta: Petőfi Sándor
Remélem semmit nem hagytam ki.
Az újság a napilaptól kezdve az alkalmanként megjelenő kiadványig bezárólag minden, ami viszonylag rendszeresen megjelenik. A folyóirat ennek része, az havi vagy negyedévi rendszerességgel megjelenő újság.
A napilapokat meg a folyóiratokat is ugyanabba az oszlopba kell bizonyára írni, a másikba meg az irodalmi műveket, vagyis azokat, amik nem rendszeresen jelennek meg.
Folyóírás: Amikor nem nyomtatott betűkkel írsz, hanem összeérő, "folyó" betűkkel.
Kis helyesbítés, helyesírásból:
Nők Lapja
Hócipő
Édes Anyanyelvünk (folyóirat címe)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!