Honnan tölthetném le ennek a feladatsornak a megoldókulcsát? Ezen múlik hogy megbukok-e vagy sem.
ennek a feladatsornak kellene a megoldókulcsa vagyis legalább annak ami nincs bekarikázva...
Kérlek ha tudtok segítsetek mert ezen múlik hogy megbukok vagy nem....
Nem tudok jobbat, meg kell oldani, mint én tettem az elsővel:
a második feladat annyira megtetszett, hogy azt is felteszem:
(Az ábrának köszönhetem az ötletet.)
A hatodikhoz a megoldásom csak két képbe fért be,e így is Wordben szerencsétlenkedtem össze a képleteket:
Egyébként ezek KöMaLos emelt próbaérettségik, amiknek a megoldásai, ha régebbiek, akkor egy külön könyvben jelentek meg. Az újabbakat nem tudom hova töltik fel, a honlapon nincs, lehet, hogy pár számmal később közlik le.
Én is megoldottam a második feladatot, de ha már van rá egy megoldás itt, akkor nem vesződöm. :)
A 6. feladatnál 17:23 megoldása jó!
A 18:55-ös megoldás nem jó. Nem is igazán értem, miért pont π·(f²-g²)-et integrálja. Igaziból ezt kell:
f(x) = {
-5 < x < -4 , √(25-x²)
-4 < x < 4 , ( |x+2|+|x-2|-2 )/2
4 < x < 5 , √(25-x²)
}
∫ π·f²(x) dx
4.
Ha mindenki mndenkivel játszik, akkor n(n-1)/2 játszma van. Ha mindenkinek hátra van még 4 játszmája, akkor addig n·(n-1-4)/2 játszma volt már.
n(n-5)/2 = 63
n²-5n-126 = 0
Ennek a két megoldása -9 és 14, persze csak az n=14 a jó.
b) mindenki 9-cel játszott már, 4-gyel még nem. Tehát 4/13 a valószínűsége, hogy a kiválasztott 2 gyerek még nem játszott egymással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!