Német fogalmazás, beletegyem ezeket a dolgokat?
Senki sem tudja hol laksz, és valljuk be a tanárt vagy az vizsgaelnököt nem is érdekli :) a lényeg az mind felelésnél, érettségin és nyelvvizsgán, hogy tudj beszélni a témáról!! Nem kell ragaszkodni a segédpontokhoz, de ha tudod azért fogalmazd bele. Nem azért fogsz megbukni, mert nem említed meg a liftet vagy a szobák számát :) van annyi eszük, hogy nem képzelnek liftet egy családi házba :D
Nem kell liftról beszélned, és szerintem ne is adj konkrét számot, hanem inkább mutasd be az otthonod és a helyiségeket 1-2 mondtattal, a saját szobádat bővebben. Végül is senki nem fog számolni, hogy hány helyiséget említesz meg, elmegy majd a fülük mellett, ne akadj meg itt.
Írj ilyeneket: Belépünk a házba elsőként az előszobába érkezünk ilyen-olyan színű ez-az van jobbra-balra, itt tároljuk a ciplőket, kabátkat. Jobbra nyílik a szülői háló, viszonylag nagy, nagyon tetszik, igényesen be van rendezve. Balra nyílik a konyha ilyen-olyan, mellette az ebédlő, ez a családi vacsorák színhelye.. A nappali a ház közepe, a legnagyobb helyiségünk, kellemes színvilág, bútorok.. A nappaliból nyílik egy nagy terasz és a kiskert, hintaágy, medence, garázs.. Az emeleten ez és ez van, a saját szobám itt és ott van, viszonylag nagy, van benne ez-az, nagyon szeretem, mert a lelkivilágomat tükrözi, saját magam rendeztem be.
<Nálunk a lakás, otthon tétel egyik része a saját szoba bemutatása és az álomszoba bemutatása volt. Itt bármit mondhatsz, nem kell a valóságra koncentrálni, ha nem jut eszedbe a halványbarack szín nyugodtan mondhatsz sárgát, teljesen mindeg :) és az sem fog senkinek feltűnni, ha esetleg nem mondasz ablakot, hogy merre nyílik vagy hogy van-e egyáltalán>
Szóval ne görcsölj, 15-20 mondat untig elég (érettségin a felét nem mondtam el, amit akartam és mégis 5 lett :)), használj sok melléknevet a szobák bemutatásánál (szép, nagy, szín, világos, hangos, meleg, barátságos...) és akkor telnek a sorok
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!