Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Mit készitsek erre? Elég nehéz.

Mit készitsek erre? Elég nehéz.

Figyelt kérdés
Van egy olyan tantárgyam amire kell készitenem egy mérőeszközt. De nem tudom milyen mérőeszközt készithetnék és, hogy hogyan, mert be kell majd mutatnunk, hogy hogyan készitettük és hogyan lehet vele mérni. Tudtok valami egyszerűt és valami tippet, hogy hogyan mutathatnám be?. Oldalt, hogy hoggyan kell késziteni vagy tipp. előre köszi..sürgős
2011. nov. 9. 18:30
 1/6 BKRS ***** válasza:

Egy 10 cm magas rud fuggolegesen es egy 1m hosszurud vizszintesen,

az 1m-es rudon rovasok, fokokkal.

Lerakod az eszkozt a foldre, ugy, hogy a fuggoeleges bot arnyeka a vizszintes boton legyen es akkor a botrol leolvashato hany fokos szogben eri a feny a fenyforrasbol a botot.

Persze a boton a skalazasnak ennek megfelelonek kell lennie. Ha szogfuggvenyeket ismersz, akkor egyszeru a megoldasa a dolognak, ha nem akkor kell egy szogmerovel meg egy vonalzo, aztan ugy is meg lehet csinalni.

Az eszkozzel megallapithato a hold vagy a nap milyen szogben lathato, a nap eseten fontos tulajdonsaga a muszernek, hogy nem kell a nap iranyaba nezni a szog megallapitasahoz;

utcai lampa es egyeb fenyforrasok tavolsaga is meghatarozhato vele, ha tudod milyen messze vagy a fenyforrastol.

javitott valtozat:

erosits a vizszinteshez egy vizszintezot, hogy tudd mikor vizszintes. Ezutan akar kezben tartva is hasznalhato, csak vigyazni kell, hogy vizszintben legyen.

2011. nov. 9. 18:41
 2/6 A kérdező kommentje:
OMG hát kérlek szépen 7.osztályos vagyok. És ezt nekem az iskolában kell bemutatnom. Nem otthon.
2011. nov. 9. 19:30
 3/6 A kérdező kommentje:
mi az a rovasok? elnézést elfelejtettem irni, hogy szlovákiai vagyok
2011. nov. 9. 19:32
 4/6 BKRS ***** válasza:

7. osztaly, bocs azt hittem idosebb vagy.

A rovasok csak kis jelek, amiro leolvashato valami eredmeny. egy kis vagas, egy vonal, ilyesmi. Mint amik a homeron is vannak.

2011. nov. 9. 21:22
 5/6 BKRS ***** válasza:

Madzagra kotott kavics: jelzi a gravitacio iranyat szelcsendben.

Meg lehet vele merni, hogy egy fal vagy egy oszlop fuggolege-e.

Ha a madzag egyik vegere szogmerot kotsz, a masikra egy kovet, akkor a ferden allo targyak eseten azt is meg lehet merni, hogy milyen szogben ternek el a fuggolegestol. Szoget gondolom tudsz merni.

2011. nov. 9. 21:34
 6/6 A kérdező kommentje:
perszehogy tudok, ne nézz h.lyének...de mondom nekem olyan valmi könnyű kell amit betudok mutatni az iskolában mert az egyik órán bekell mutatni hogyhogyan kell vele mérni és hogy hogyan készitettem el
2011. nov. 10. 13:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!