Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Mit jelent hogy a pénznek...

Mit jelent hogy a pénznek nincs szaga?

Figyelt kérdés
sürgőőseeeen
2011. okt. 2. 21:04
 1/5 anonim ***** válasza:
Eredetileg arról volt szó, hogy valamelyik római császár adót vetett ki a Wc-kre, és amikor valaki megjegyezte, hogy a WC büdös, akkor erre válaszolta, hogy a pénznek viszont akkor sincs szaga, ha a WC-adóból jön.
2011. okt. 2. 21:08
 2/5 A kérdező kommentje:
hát de ezt nem irhatom bele egy érveléses fogalmazásba:D
2011. okt. 2. 21:10
 3/5 A kérdező kommentje:
jolvan értem már köszönöm:)
2011. okt. 2. 21:11
 4/5 anonim válasza:
Én úgy értelmezem,hogy nem tudni honnan származik. Átvitt értelemben minden pénzt elfogadnak (eredeti)nem számít,hogy miből lett a pénz,lopásból vagy tisztességes munkából. A pénz nem beszél soha nem fogják többre értékelni azt aki áldozatos munkával szerezte,mint aki más sötét utakon. Az előttem szólónak köszi a választ ,hasznos volt én nem tudtam honnan ered. Azt hiszem a mai világban már ezt jelenti. A pénzzel mindenki ugyanúgy érvényesül,nincs különbség,a boltban sem kérdezik meg honnan van a pénzed.
2011. okt. 2. 21:27
 5/5 anonim ***** válasza:

Az első jól mondja:

"

Azt, hogy a pénznek nincs szaga, és hogy honnan való, azt főleg nem érezni rajta, már ő is nagyon jól tudta. "Titus, a fia, egyszer szemére vetette, hogy még a vizelés megadóztatását is kieszelte (Rómában az utcai WC-k használatáért díjat szedetett); Vespasianus erre Titus orra alá dugta az első befizetésből származó pénzdarabot, s közben azt tudakolta: bántja-e a szaga. Titus tagadó válaszára azt mondta: Pedig látod, ez abból a vizeletből való." (Pár évtizeddel ezelőtt még a római nyilvános WC közhasznú neve Vespasiano volt!) "

2011. okt. 2. 22:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!