Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Írnátok erre a fogalmazás...

Írnátok erre a fogalmazás címre : Megtörtén amiről csak álmodtam témákat?

Figyelt kérdés
2011. szept. 17. 12:12
 1/7 A kérdező kommentje:
Előre is kösziiiiii!!!!!!!! ♥♥♥
2011. szept. 17. 12:12
 2/7 anonim ***** válasza:
Felmenten a gyakorikérdések.hu -ra,reméltem,hogy valóra válik az álmom: nem kell megcsinálnom az irodalomleckét, hanem lepasszolahatom másnak,de sajnos nem jött be a tervem, így muszáj erőt vennem magamon, és kitalálni valami hülye történetet, hogy az a gonosz irodalomtanár aki ezt fel merte adni, boldog legyen :)
2011. szept. 17. 12:23
 3/7 anonim ***** válasza:
hh sorry, azt hittem egész fogalmazást kérsz, nem csak témákat :)
2011. szept. 17. 12:25
 4/7 anonim ***** válasza:
Szerintem nem arra kíváncsi a tanárod, hogy mi az amiről itt álmodtak az emberek és az megtörtént, hanem a te tapasztalataidra. Ülj le és gondold végig, hogy volt e olyan dolog az életedben, amire nagyon vágytál és megkaptad. Legyen az egy tárgy, amit szerettél volna és megkaptad, vagy egy utazás, bármi.
2011. szept. 17. 12:26
 5/7 A kérdező kommentje:
kösziii. de eddig SEMMI nem történ az életemben ha nem számítjuk azt hogy kéthetes koromban leállt a szívem és majdnem meghaltam és vagy 20x megműtöttek és MINDENHOL tűnyomokkal vagyok tele. a fejembe is tűket szúrtak. úgyhogy nem. nem kaptam meg azt amiről csak álmodtam. a nagyapámnak meg lehet hogy le kell vágni a lábát , és hiába kértem hogy ne: nem kaptam meg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! úgy hogy kösz!!!!!!!!!!!!!!
2011. szept. 17. 12:55
 6/7 anonim ***** válasza:

Nem mindennek a negatív oldalát kell nézni, hanem értékelni azt, ami van. Pl. ha nem azt nézed, hogy beteg voltál, hányszor megműtöttek és milyen nyomai maradtak, hanem azt, hogy mennyire szerencsés vagy, hogy életben lehetsz, akkor ebből máris egy baromi jó és megható fogalmazást lehet írni, hiszen kitudja itt lennél-e még, ha akkor későn érkezik a segítség.

Nagypapád esetét is sajnálom, de nyilván megvan az oka, cukorbetegség, vagy bármi ami miatt ez történt. Ilyenkor a kezdeti "sokk" időszak után nem úgy kell hozzáállni, hogy bármit kívánsz az nem sikerül, hanem úgy, hogy talán így lesz a legjobb, hiszen nem terjed tovább az a fertőzés, ezáltal megmentették az életét, vagy bármi, nem tudom mi történt a papáddal. Márpedig ha ezzel megmentik/megkönnyítik az életét, megint ott van egy fogalmazás téma, hiszen kaptál még x évet, amit a nagypapáddal tölthetsz!

Nyilván nehéz így gondolkodni, de hidd el hosszútávon kifizetődő és ha nem is gondolod, hogy konkrétan ilyen dolgok is lehetnek egy ember álmai, szerintem azért fel lehet ezeket úgy is fogni, mint hatalmas ajándékokat a sorstól.

No de a témát leszámítva, nem akkora dolgokra kell gondolni, hogy "az volt az álmom, hogy eljussak Las Vegas-ba, és juhhú megkaptam karácsonyra", hanem teljesen apró dolgok is lehetnek. Kaptál egy kiskutyát, vagy tengerimalacot, amire már régóta vágytál, elmehettél egy nyári táborba, amibe szerettél volna, avagy bármi.

Akár úgy is megfogalmazhatod, hogy van egy hatalmas álmod, "lezongorázod", leírod úgy, hogy milyen lenne ha megtörténne... :)

2011. szept. 17. 16:08
 7/7 anonim ***** válasza:

egy átlagos, boldog nap, Karácsony, nyaralás, Húsvét, az élet szép

Nekem ezek jutottak eszembe.

2011. szept. 18. 20:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!