A töritanár nem magyaráz normálisan vagy én vagyok segg hogy nem értem? Valaki elmagyarázná? Többi lent 13l
szóval most vettük hogy Amerikának Anglia megtiltotta hogy gyárakat építsenek,stb. hogy ezért Amerika Angliából vegye az árukat.
és hogy el tudják szállitani Amerikába az árut,oda is kellett szállitani hajóval.
és a töri tanár meg vmi olyasmit magyarázott hogy nagyon magas összegeket kértek az árukért,pluszba még vámot is fizettettek Amerikával.
és ezt most nem értem.
annak kell vámot fizetni aki bemegy az országba nem?
vagy akkor ez most úgy van hogy az angliaiak nem engedik hogy termeljenek az amerikaiak és még van pofájuk azért is pénzt kérni hogy ők bemennek Amerikába??
én a kultura és közösségbe írtam,az egyéb kérdésekbe
2. ha nem tudsz válaszolni normálisan akkor inkább ne is válaszolj
én feltettem egy kérdést,ezért miért kell lecseszni? egyszerűen csak nem értem
Először is, Amerika Anglia gyarmata volt (illetve több különálló gyarmata), ezért az angolok parancsolhattak nekik. Azt hitték, korlátlanul. Amíg az amcsik meg nem unták, és ebből lett a függetlenségi háború.
Másodszor, nem az fizet vámot, aki bemegy egy országba, hanem aki árut visz be. Keress rá az interneten a bostoni teadélutánra. Az amerikaiaknak voltak terményeik, de nem volt piacuk, és ezért Angliába akarták szállítani a gyarmatokon termett árut, és erre kellett a vámot fizetni.
A magas árat meg nyilván a fordított irányért kérték, amit ők adtak el Amerikának (iparcikkeket, amikhez a gyár kellett volna).
Nem mondtam pontosan a dolgot, de itt van, amiről beszéltem:
Tehát pl. Kínából hozták a teát, és Angliába vámmentesen lehetett bevinni, Amerikába meg magas vámmal. Mivel akkor még Amerikában is elég angolos emberek éltek, ők is ugyanolyan teamániásak voltak, és nem szerették, hogy drágán kapják a teát. :-) A többit a cikkben.
köszi a válaszokat :)
mostmár értem xd :D
amúgy igen,tudom hogy az fizet vámot aki árut visz be de most nem akartam minden kis szarságot részletezni :D
szóval annyi a lényeg hogy Amerikának kellett azért fizetni hogy Angliát beengedték ... jópofák xd :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!