Hogy kell kiszámolni a rajzon látható háromszög területét? Valaki kiszámolná, vagy leírná számokkal, hogy hogyan kell kiszámolni?
Figyelt kérdés
A magasságát tudom, hogy 3,4 méter meg az egyik oldala 12,4 méter, de még kéne valami adat és az ablak területét le kell vonni belőle. vagy hogy a pics*ába kell kiszámolni???
Szerintem hozzá elég adat, hogy kilehessen számolni, vagy én vagyok szellemi fogyatékos.
2011. szept. 10. 13:37
1/6 anonim válasza:
Hányszor teszed még fel ugyanazt a kérdést?
Ha tudod az alapját és a hozzá tartozó magasságot, akkor összeszorzod őket, majd osztod kettővel, ahogy már elmondtam.
2/6 anonim válasza:
Pedig egyszerű.
Háromszög területe = alap * az alaphoz tartozó magasság / 2
A négyzet területe = oldal * oldal
3/6 anonim válasza:
Alap (12,4 m) szorozva a magassággal (3,4 m) és osztva kettővel = 21,08 m^2. Az ablak 1,25 x 1,25 = 1,56 m^2
21,08 - 1,56 = 19,52 m^2.
4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm napter!
2011. szept. 10. 13:55
5/6 anonim válasza:
Ne neki köszönd, mert attól nem leszel okosabb. Az első dolgozatkor úgyis lebuksz.
6/6 A kérdező kommentje:
Nem éppen, mert most már legalább van egy példám, hogy hogyan kell kiszámolni. :)
2011. szept. 10. 14:14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!