Milyen a főiskolai élet?
Átlagosan kérdeznék rá, igaz iskolafügő de mégis, miben más a főiskolai élet mint a középiskolai?
-nehéz a beilleszkdés a sok ember közé(egy szakra, ahol legalább 100-an vannak?)
-jóval többet kell tanulni mint középiskolában vagy kilehet bírni mint egy érettségire való készülést?(nem büfé szakra gondolok)
-és "kinéznek" ha nem járna az ember gólyatáborba, bulikra, csak nagyon ritkán?
Már nagyon izgulok, tűkön ülök és ha felvennének aggódom a változás miatt, annak idején a középsikolától is nagyon féltem de simán megvolt :D Most ugyanez van bennem, hogy mire számíthatok. Nem vagyok az nagy bulizós sem, azért kérdeztem ezt utolsónak, h mik az átlagos reagálások erre, nagyon megszólnak ha nem járnék a többi szaktárssal bulizni?Nem szeretek bulikba járni..ez van.
Köszönöm a segítségeteket!
Azért nézzük már meg, hogy egyetemen és fősulin milyen szakok vannak...
Perszer egyetemből is van sz*r.
De az gondolom érthető, hogy ma Magyarországon a nevesebb helyek mind egyetemek. Egyedül a BGF van, akiknek a psz szakja ott van az élvonalban.
Azért nem mindegy, hogy egy nemzetközi gazdálkodást az ember a KJF-en vagy a COrvinuson végzi...
"gyedül attól tartok h kibukok, eddig is sokat tanultam rendszeresen este 11-ig ,volt h éjfélig h minden jólegyen"
Milyen volt az átlagot. csak érdekel.
A komment megírásának időpontja: 07-16 17:37
nem úgy zárják be, h lakat rá, mint az általános iskolákra, kórházakra stb,. de pl néhány szak úgy ahogy van, átkerül a bme-gtk-ra, valamint a kormány létre fog/akar (megf. aláhúzandó) egy ún. valami nemzetigazgatási v közigazgatási vagy vmi ilyesmi egyetemet és oda akarják átdobálni az államigazgatásis szakokat (azt a párat),
a felsőokt. int.-ekről szóló megbeszélésre a corv. rektorát a kormány meg se hívta, ami beszédes. másnap a corv. honlapján (még sztem mindig ott van, lehet lecsekkolni) megjelent a rektor üzenete: bármilyen változ(tat)ásra készek vagyunk
lehet zacskóban élek, de a 2/3 az még mindig 2/3
61%-osnak üzenem, hogy a Coevinus-t még véletlenül se zárják be, és igenis van különbség egyetem és főiskola között, attól még, hogy bsc meg msc van mindenhol nem jelenti, hogy az oktatás ugyanolyan minőségű és azt sem, hogy mindegyik diploma ugyanolyan elismert.
És igen, a Corvinusnak nagyon nagy neve van, és igen, őket keresik a legjobban az összes közgáz diploma közül.
A főiskolák meg gagyik, egyiknek sincs semmi neve. Nem azért mert főiskolának lett keresztelve, hanem azért mert ezek újabb iskolák, nincsen semmi múltjuk, viszont nézz meg pl a Pécsi egyetemet, nem mostanában nőtt ki a földből.
Nem tudom miért kell TÉNYEKKEL vitatkozni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!