Milyen a főiskolai élet?
Átlagosan kérdeznék rá, igaz iskolafügő de mégis, miben más a főiskolai élet mint a középiskolai?
-nehéz a beilleszkdés a sok ember közé(egy szakra, ahol legalább 100-an vannak?)
-jóval többet kell tanulni mint középiskolában vagy kilehet bírni mint egy érettségire való készülést?(nem büfé szakra gondolok)
-és "kinéznek" ha nem járna az ember gólyatáborba, bulikra, csak nagyon ritkán?
Már nagyon izgulok, tűkön ülök és ha felvennének aggódom a változás miatt, annak idején a középsikolától is nagyon féltem de simán megvolt :D Most ugyanez van bennem, hogy mire számíthatok. Nem vagyok az nagy bulizós sem, azért kérdeztem ezt utolsónak, h mik az átlagos reagálások erre, nagyon megszólnak ha nem járnék a többi szaktárssal bulizni?Nem szeretek bulikba járni..ez van.
Köszönöm a segítségeteket!
"-jóval többet kell tanulni mint középiskolában vagy kilehet bírni mint egy érettségire való készülést?"
Ha normális szakra jársz, akkor sokkal többet kell tanulni, mint egy érettségire!
Lazább az időbeosztásod, főleg, ha össze tudsz rakni magadnak egy jó órarendet tárgyfelvételkor... :)
Tanulni kell, méghozzá hasznos, ha folyamatosan tanulsz. Sokan csak zárthelyi dolgozatokra és a féléves vizsgákra készülnek, de sokkal könnyebb a vizsgaidőszakod, hogyha évközben is tanulsz. Szóval a tanulástól ne félj, majd belerázódsz.
A beilleszkedés nem lesz nehéz... Senki nem ismer senkit, és nem tud semmit, plusz ugyanaz érdekel Titeket (hisz egy helyen tanultok), rögtön megvan két közös pont. :)
A gólyatábor azért jó, mert ott már megismersz pár embert, akik később a csoporttársaid lesznek. Én sem vagyok egy bulizós, de voltam annak idején gólyatáborban. A közös bulik kihagyhatóak, majd kialakul egy baráti köröd, akikkel eljársz ide-oda. Viszont, ha lesz Nálatok szakest, azt ne hagyd ki!!! :)
Kitartás a ponthatárokig!!!
Nagyon köszönöm a válaszokat!:)Főleg az utolsónak, köszi:)Majd meglátjuk h alakul :) Azt gondoltam h többet kell tanulni de volt olyan ismerősöm aki alig tanult és mindig 4- es tanuló volt, pedig jó suliba járt és nem volt az a könnyen tanuló típus, persze ez iskolafüggő is.
Egyedül attól tartok h kibukok, eddig is sokat tanultam rendszeresen este 11-ig ,volt h éjfélig h minden jólegyen, fősikolán azért többet adnak fel és ott nem tanulhat az ember egész reggelig ugye, tartok tőle h nehéz le lesz a tempót tartani. Köszönöm mégegyszer:)
A válasz írója 79%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 17:13
:DDDDDDD biztos azért zárják be a Corvinust mert olyan nehéz és elismert egyetem volt a maga minőségi diplomájával és fenenagy hírnevével, ugye?
baromira nem attól függ, hogy egyetem vagy főiskola névre keresztelték-e az intézményt, ahová továbbtanulni mész, hanem a bsc vagy osztatlan/msc képzéstől, mert épp ugyanazt tanítják mindenhol, tudod, bologna, vagy mi a szösz
szvsz jónéhány vidéki főiskolán nehezebb diplomát szerezni mint Corvinuson, de a jogászt/orvosit ne hasonlítsd össze a büfével...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!