Mit nevezünk a matematikában zérushelynek, illetve maximum és minimum helynek/értéknek?
„... és mit csinálsz a nem deriválható függvényekkel?”
Hogy mit csinálok? Hát nem deriválom őket. Szegény kis függvényecskéket csak sajnálni tudom, hogy nekik nem lehet saját deriváltjuk. Dehát ilyen az élet. Csak túlélik valahogy és gondolom értük is eljön majd egyszer a várva várt nagy integrál, ami minden valamire való függvény titkos álma, hogy egy kellőképpen eltökélt és határozott integrál karjaiba vesse magát..
a megjegyzés lényege az lett volna, hogy ez a fajta deriváltos definíálása a minimum- ill. maximumhelynek nem csak hogy nem szemléletes, de nem is alkalmazható, csak speciális esetben.
Amit te írsz, az már csak a deriválható függvényekre vonatkozó tétel, de az nem a definíció, és nem is egyenértékű a definícióval.
Hogy egy érdeklődő is legyen a sor végén.....
Azt hiszem az eredeti kérdésed lassan okafogyott. Egyrészt mert előttem már többen is megválaszolták, másrészt mert talán már túl vagy az érettségin.
Nos engem ez utóbbi érdekelne. Hogy sikerült??? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!