18 képeslapot szeretnénk kiküldeni az ismerőseinknek.8 fajta képeslap van. Hányféleképpen küldhetünk 18 képeslapot el, ha 8 fajta képeslap közül választhatunk? Ha lehet levezetése is legyen.
Figyelt kérdés
2011. máj. 23. 16:23
2/16 A kérdező kommentje:
Én is így gondoltam, de ez nem jó!
Valami 25 alatt a 7 lesz a megoldás, de nem tudom miért..
2011. máj. 23. 16:54
3/16 anonim válasza:
Bocsi, amire te gondoltal es a feladat ker az az ismetleses kombinacio.
K=8
N=15
n+k-1 alatt a k
Elso voltam
5/16 anonim válasza:
Mondjuk, meg mindig a 8^18 ont tartom helyesnek. mert az elsot 8 felekepp a masodikat szinten... 18. szinten 8 felekepp valaszthatod ki... de aaaa. most belezavarodtamXD
6/16 anonim válasza:
7/16 anonim válasza:
Az előbbi vok.
csak egy kis elírás. A ceruzás természetesen 18-8
8/16 A kérdező kommentje:
Én nem tudom, nekünk a tanár 25 alatt a 7-et adott meg végeredményül. Mert szerinte, valami rekeszes módszerrel kell megoldani. Ez nem jöhet ki valahogyan?
2011. máj. 23. 18:05
9/16 anonim válasza:
Elképzelhetetlen! Skatulyaelv alapján 8 rekeszbe elhelyezve 18 lapot, kimarad kettő, azaz 6 rekeszben van kettő és kettőben 3. Ez sehogyan sem 7.
Ha úgy adta meg, hogy 25 alatt ?, akkor kombinációra gondolhatott. Szerintem a feladat így jó, ahogy az előbb leírtam.
10/16 anonim válasza:
Örülnék, ha leírnád, mit mondtak a suliban! Érdekel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!