Elakadtam ebben a feladatban. Segítesz?
nem házi.
egy testet egy 100 méter magas torony tetejéről a vízszintettel 30 fokos szöget bezárólág v0=20 m/s-el ferdén elhajítunk.mikor és hol ér földet a test?
azt értem, hogy 2 sec alatt 2*17,32 métert tesz meg, és akkor lesz 100 méter magassan(vagyis a torony magasságában)de ezt követőleg lévő feltevésem, miszerint a földbe is 30 fokosan fog becsapódni helytelennek bizonyul, mert innét egy derékszögű (30, és 60 fokos) háromszögben dolgoztam , amelynek a hosszabik befogója 100 m.innen szögfüggvénnyel akartam továbbhaladni, ami sikerül is de ez eredményem a megoldókulcs szerint nem helyes.mit rontok el?előre is köszönöm
Megjegyzem ezen adatok akor igazak, ha a hajítás 30° szöge lefelé mutat. Ha felfelé mutat, akkor a földetérési sebesség és a szög ugyanaz, de a jelenség ideje 5.65 sec, és a földetérési távolság 97.8 méter lesz.
remélem segítettem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!