TANGENS COSINUS SINUS COTANGENS? Hogyan oldjam meg?
Figyelt kérdés
tg 30-2 x cos 45
----------------
sin45+3xctg45
ezt behelytelenítettem táblázat szerint ez lett belőle ez után hogy vonjam össze?
2011. máj. 16. 17:19
1/5 anonim válasza:
Azt írtad: " behelytelenítettem táblázat szerint" . Helytelenítem, hogy a nevezetes szögfüggvényeit nem tudod fejből! Meg kell tanulni!
Elsőnél: lehet egyszerűsíteni kettővel, és kivonni: (gyök3-3*gyök2)/3 = -0,8368
Másodiknál hiba van: gyök2/2 + 3*gyök2/2= 4*gyök/2
2/5 anonim válasza:
Bocs! A vége hibás! = 4*(gyök2)/2 = 2*(gyök2)=2,8284
3/5 A kérdező kommentje:
Várj ezt most nem értem , fele jó fele rossz , ez neked hogy jött ki ? mi írtunk egy táblázatot és avval kell behelyettesíteni.
2011. máj. 16. 18:28
4/5 anonim válasza:
A táblázattal kapcsolatban : szerintem szükséges, hogy előbb - utóbb fejből is menjenek a 30, 45, 60 fokos szögek szögfüggvényei.
A második feladat még egyszer: a belinkelt képen van egy hiba. Mivel én is hibáztam a válaszban, most még egyszer leírom:
sin45+3*ctg45 = (gyök2)/2+3*(gyök2)/2=4*(gyök2)/2=2*(gyök2)=2,8284
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!