Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Szabó Magda: Abigél nem értem?

Szabó Magda: Abigél nem értem?

Figyelt kérdés

"Az élethezkétségtelenül kell bizonyos emberi méltóság és fegyelmezettség, és az is, hogy azember normálisan reagáljon arra, ami éri, mindig tudva, mi igazán baj, és mi csak bosszúság, főleg háborús időkben, mikor tíz- meg tízezrek halnak meg világszerte, ésigazán keveset számít egy sután levágott hajtincs;"

ez a mondat van egy táblázathoz kötve hogy mi a fejezetcím azt tudom hogy Gina intézetbe kerül, de a többit nem értem hogy Mit, Ki? Hol? Hogyan? Miért? Mikor? kérdéseket.. aki tudja válaszolna megköszönném!

2011. máj. 12. 21:00
 1/3 anonim ***** válasza:
Talán el kéne olvasni azt a fejezetet. Én már nagyon régen olvastam, nem emlékszem rá, de ha nálam lenne a könyv kb 10 perc és kideríteném...
2011. máj. 12. 21:07
 2/3 anonim ***** válasza:

Nem igazán értem a kérdést :D mindenesetre röviden annyi a lényeg, hogy ugye Ginát azért vitte a Matula intézetbe az apja, hogy biztonságban tudhassa őt a háború ideje alatt. És ő maga nem vigyázhatott rá, mivel tábornokként el kellett mennie résztvenni a háborúban. Az intézetben szigorúan nevelték a lányokat, fegyelmezetten kellett viselkedniük, valamint felnőtt, érett gondolkodást vártak el tőlük. Amúgy is nehéz időszak volt ez, igyekeztek elkerülni mindenféle negatív dolgot. "az ember normálisan reagáljon arra, ami éri, mindig tudva, mi igazán baj, és mi csak bosszúság" ez szerintem arra utal, hogy pl Gina először nem jött ki jól a lányokkal, sokat veszekedtek, holott szükség volt az összetartásra, egymás segítésére, és amikor szembesültek azzal, milyen veszély is van odakint(háború) az az igazán nagy probléma, és ahelyett, hogy butaságokon, apró dolgokon veszekednek, igenis ki kell tartaniuk, összefogniuk, egymást erősíteniük. Ez az, amit leginkább tehetnek, ezzel segítenek a legtöbbet

.....szerintem, persze nem 100%, h jó, ez csak az én véleményem

2011. máj. 12. 22:36
 3/3 anonim ***** válasza:
Igen, ez valóban az első fejezetben van. Ne vedd 100%-nak, de nekem úgy rémlik, ezt talán a tábornok gondolja húgáról, Mimó néniről, hogy miért alkalmatlan Gina nevelésére. Mimó néni komolytalan, azt hiszem, volt arról szó, mennyit tud azon nyavalyogni, ha a fodrász rosszul vágja le a haját -- erre utal az, hogy keveset számít egy sután levágott hajtincs.
2012. ápr. 4. 11:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!