1 kg tömegű 45 C-os hőmérsékletű vizet összekeverünk 2,5 kg tömegű,10 C-os vízzel. Mekkora lesz a kialakuló közös hőmérséklet?
Figyelt kérdés
Számomra elég nehéz ez a fizika példa aki meg tudja oldani annak előre is köszönöm (Még mára kéne)2011. ápr. 3. 13:15
1/4 anonim válasza:
Megoldás elve: kiszámolod mindkét víz hőenergiáját, aztán visszaosztod az össztömeggel (és a víz fajhőjével nyílván). Sok szerencsét!
2/4 anonim válasza:
Szerintem arányossággal is megoldható.
Ha 1kg 45 fokos vízhez 1 kg 10 fokos vizet adunk akkor 45-10/2 fokos vizet kapunk. (17,5)
Hány fokos vizet kapunk ha ugyanezt játszuk el 2,5 kg 10 fokos vízzel.
45-(2,5*10) / 2 = 10 fok
Szerintem így is lehet
3/4 anonim válasza:
De nem hülyeség a második választ felejtsd el.
4/4 anonim válasza:
De hülye vagyok istenem :D
Ez sima energia összeadás.
szóval van 45 fokos vized 1 kg az 45 mivel egységnyi
meg van 10 fokos ami hűteni fog, ha egységnyi akkor 10 fokkal, ha 2,5 egységnyi akkor 45 - (10*2,5) fokkal, tehát a vízkeverék húmérséklete 20 fokra hűl le.
A folyamat 10 fokra való hűlés után már nem hűl tovább értelemszerűen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!