A számológépeken hogyan számolunk szögperceket? ( Sürgős válasz kellene! )
Figyelt kérdés
Mondjuk tg 44fok 20 szögperc... Ezt hogy lehet kiszámolni? Köszönöm a válaszokat...2011. márc. 30. 17:51
1/4 anonim válasza:
számológépen van erre egy gomb, de beírhatod azt is, hogy 44+20/60. A percet mindig 60-al osztod le, hogy fok legyen.
De a kb. ilyen gomb elvégzi helyetted a számológépen:
|°'"|
beírod 44, majd megnyomod (így jelzed, hogy 44 fok), beírod 20, majd megint megnyomod. Ennyi. Ha másodperc is kéne beírod a másodpercet is majd megint megnyomod.
2/4 A kérdező kommentje:
Köszi!! de sajna nincs ilyen gombom, de ez az osztós is jó :)) még 1x köszi ;)
2011. márc. 30. 18:47
3/4 anonim válasza:
Ha a másodpercre is kíváncsi vagy, akkor az meg másodperc/3600
Magyarul ha szög-perc-másodpercben van megadva valami, és csak szögben szeretnéd látni akkor ezt kell tenned:
fok+perc/60+másodperc/3600
4/4 anonim válasza:
(habár ezt nekem kisujjból tudnom kéne (és tudom is), de leteszteltem azért számológéppel így ebben a módszerben bízhatsz)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!