Esszéfeladat! Mária Terézia térbeni elhelyezése?
Figyelt kérdés
Sziasztok! 11.-es diák vagyok, most vesszük Mária Teréziát és II. Józsefet. Egyszer már írtam egy 4-es és egy 5-ös dolgozatot esszéből, viszont arra lennék kíváncsi, hogy a kérdésemre - amit felül leírtam - jó e az alábbi válasz:
Hazánk történelmében, a XVIII. század második felére kialakuló kormányzati rendszert a felvilágosult abszolutizmus jellemezte. Mária Terézia (1740-1780) majd fia, II. József (1780-1790) rendelkezései és uralkodási jellege egyaránt magán viselte az új kormányzási rendszer jegyeit.
Köszönöm a segítséget. :)
2011. márc. 17. 19:45
1/4 A kérdező kommentje:
Óh, azt elfelejtettem leírni, hogy ez csak Teráziára vonatkozik, a megfelelő szóhasználat pedig a tér és idő. 6 pont jár érte.
2011. márc. 17. 19:46
3/4 anonim válasza:
Én valahogy még belesűríteném a Habsburg Birodalmat is, mert azért Mária Terézia nem csak nekünk volt királynőnk, hanem császárnő is volt, másrészt így tuti nem lehet belekötni :)
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2011. márc. 18. 15:47
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!