Törtek. Mi a válasz?
Mennyi 9 harmincnegyed + 43 százketted ?
Mennyi 29 száznyolcvanhatod - 16 93ad ?
Mennyi 131 négyszázhatvanketted + 57 hatvanhatod ?
Mennyi 17 négyszázhuszonnegyed - 23 háromszáztizenketted ?
Az elsőt bővíted(beszorzod) 3-mal. Így lesz 27/102 + 43/102=67/102
A másodiknál a második törtet bővíted 2-vel. 29/186-32/186= -3/186
A harmadiknál a másodikat beszorzod 7-tel. 131/462+399/462=530/462
Az utolsónál 17/624-46/624=-29/624
Na és ezért kérek egy nagy felpontozást!
Én inkább lepontoználak.
Minek oldod meg neki? Adj segítséget, aztán oldja meg maga :)
Ugyan miért pontoznád le az elsőt? A kérdező a választ kérte és nem segítséget.
Ha úgy gondolod, hogy te erre nem vagy hajlandó, akkor ne válaszolj a kérdezőnek. Én inkább téged pontoználak le.
Tegyél úgy :) A véleményem fix, akkor is, ha 0%-ra lepontozol :)
Csak most a kérdező ugyanott van, mint eddig: megvan a megoldás, és tippje sincs róla, miért ennyi... És egészen addig ellesz a válasz, amíg meg nem kapja a következő matekleckét.
Aztán majd azt is megoldja valaki helyette, majd dolgozatnál akkora egyest kap, hogy nem fér a naplóba. Aztán majd ír ide a köcsög tanárról, pedig minden házit hibátlanul megoldott, aztán volt pofája karót adni...
Nekem ez nem tűnik segítségnek :)
Az, hogy a kérdező egy egyszeri segítséget kért-e, vagy éppen most vizsgázik abszolút nem tartozik ide, nem is érdekel.
Ennek az oldalnak az a lényege, hogy a feltett kérdésekre próbáljunk meg minél jobb választ adni - nem pedig az, hogy megpróbáljuk kitalálni, hogy a kérdés mögött vajon mi állhat.
Ha valaki megkérdezné, hogy a ciánnal lehet-e embert ölni mit válaszolnál rá? Az előző hozzászólásodból kiindulva semmit, mert lehet hogy rossz szándéka van és azért kérdezi.
Szerintem abszolút nem posztunk a kérdés mögött ítélkezni. Ha tudunk válaszolunk, ha nem akkor nem. Ha meg egyest kap, akkor vessen magára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!