Írnátok nekem valamit léci az amper és voltmérőről? Nem igazán értem ezt a két szerkezetet.
Mit mér pontosan az egyik és a másik? Milyen anyagokból gyártanak amper és voltmérőt? Milyen szakmai területeken használják ezt a két eszközt? Mire kell vigyázni a használatukkal kapcsolatban? Mik a részei egy ilyen amper és volt mérőnek? [link]
És léci, ne írjatok azt hogy a google a barátod,mert már keresgéltem ott és nem kaptam kielégítő választ a kérdéseimre. Előre is köszönöm!
Amit belinkeltél, az egy multiméter, a tanáraid nem arra kíváncsiak. Régi szerkezetek működése érdekli őket. :)
Amper az áram erőségét a volt pedig a feszültségét jelenti feszültségben vannak még egyen és váltó áram változatok DC/AC. Egy ilyen készülék ugyan olyan anyagokból készül mint bármely más elektronikai cikk egy nyáklapra nyomtatott áramkörökre vannak bele ültetve az alkatrészek ellenálások,kondenzátoro,tranzisztorok,ic-k. Az ujjabb tipusokat pont ugy mint a számítógép alkatrészekez SMD felületszerelt teknológiával készítik.
Az amit belinkeltél egy nagyon jó tipus igaz hogy az egyik legdrágább de a feszültségen és az árramerőségen mér még ellenálást,szakadásvizsgálatot,dióda vizsgálat,kapacitásmérés,frekvencia és hőmérsékletet is mér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!