Hogy kell ezeket a szöveges egyenleteket megoldani? (8. oszt. )
Elnézést kérek, hogy ennyi feladatot adtam. A szünetre ÖTVENHAT oldal házit kaptunk - ilyeneket. Ezeket nem értettem, kérlek segítsetek. Ha gondoljátok, e-mailben is elküldhetitek.
Legkésőbb hétfőn 21.00-ig küldjétek!
1. Egy kötélnek levágták a 2/3 részét és még 7 métert. Így a negyedénél 4 méterrel rövidebb marad. ekkora volt a kötél?
2. A zöldségraktár közül az egyikben 21tonna, a másikban pedig 18 t krumpli van. Az 1. raktárba naponta 9tonna, a másikba pedig 12t burgonyát szállítanak be. Hány nap múlva lesz a 2. raktárban 1,2-szer annyi, mint az elsőben?
3. Két szám úgy aránylik egymáshoz, int 7/2 : 5/2, különbségük 12. Melyik ez a 2 szám?
4.Két szám különbsége 438. Az egyik szám 2,25%-a a másik szám 25/3%-ával egyenlő. Melyik ez a 2 szám?
5. Két láda közül az egyikben 3x annyi alma van, mint a másikban. Ha mindegyik ládába 50kg almát tesznek, akkor az 1. láda súlya úgy fog aránylani a másikéhoz, mint 1/3 : 1/5. Hány kg alma volt eredetileg a ládákban?
6. Két pajta közül az egyikben 3x annyi széna volt, mint a másikban. Miután a elsőből elvettek 20t-t, a másikba pedig 20t-t vittek, a 2. pajtában 5/7-szer annyi széna lett, mint amennyi az elsőben maradt. Mennyi széna volt az egyes pajtákban?
Azért 56 oldalból ennyi nem sok
1. 1/3x +7=1/4x -4
Nem most kezdtem el!
Hat napja csinálom, nem csak ezeket! mondom, 56 feladat!
Szerintem karácsonykor nem tanulni szoktak, hanem a családdal lenni...
Aki nem tud normális kommentárt fűzni a dologhoz, menjen innen..^^
Lényegében az 1. feladat kivételével mind egyenletrendszerre vezet, mely elsőfoku lineáris.
1. x-2x/3-7=x/4-4
Ebből: x=36m.
2.
21+9n=(5/6)*(18+2n)
ebből: n=6.
3.
A/B=7/5
A-B=12
-----------
(5/7)A=A-12
Ebből: A=42. B=30.
4.
A-B=438
2,25A=(25/3)B
-------------
A-438=0,27A
Ebből: A=600. B=162.
Tovább nem folytatom, ugyanilyen tipusú egyenletrendszer.
Nagyon szépen köszönöm! Te már segítettél nekem matekháziba :P
Az első nekem is kijött, azért írtam ki, mert az ellenőrzés nem bizonyította a feladat helyességét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!