Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Hogyan csinálnátok? Nem megy...

Hogyan csinálnátok? Nem megy szebben, ha megfeszülök se.

Figyelt kérdés

A főiskolán a vizsgára bocsátás feltétele egy házi beadása. Az egyik tárgyból a tanár kifejezetten kézírással kéri a házit. A baj az, hogy nő létemre olvashatatlan macskakaparás az írásom, ha megfeszülök se tudok szépen írni. Gépelni jól és gyorsan tudok, de ugye kézírással kell beadni...

Elkezdtem írni, odaadtam a férjemnek, hogy olvassa fel. Hát, szenvedett vele rendesen.

Adjam be mellé gépelve is, vagy írjam rá a házira, hogy ha nagyon nem megy az elolvasás, beadom gépelve is?

Mással nem merem megíratni, hátha összenézi a vizsgafeladatok írásképével. (Anyámnak szép kézírása van, a két ünnep között le is írná, de emiatt nem merem megkérni, hiába ajánlotta fel...)

2010. dec. 16. 19:05
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
1
2010. dec. 16. 19:46
 12/16 A kérdező kommentje:

10 ujjal vakon gépelek, kb évente 3-4 alkalommal kell kézzel írnom. Olvasható az írásom, de nagyon ronda és silabizálni kell.

Gépelve 28 oldal a házi - ha nekiállok betűnként rajzolgatni, akkor az összes többi vizsgámat hagyhatom a fenébe, mert január végéig ezt írnám... Így is aránylag lassan írom, de 40-50.000 karaktert kirajzolgatni...

Vizsgákon is szoktak morogni a tanárok, főleg ha 10 oldalnyi szöveget kérnek 60 perc alatt és kaparok, hogy időben végezzek. Mondjuk rossz jegyet még nem kaptam emiatt, max beszólást a tanártól. Ilyenkor felkanyarítottam a telefonszámom és az e-mail címem a sarkára a papírnak és úgy adtam oda, hogy ha gondot okoz az elolvasása, akkor csak szóljon is bejövök felolvasni.

Felnőttként pár nap alatt nem tudok az írásképemen változtatni - a vizsgán idő szűkében még kevésbé fogok tudni szépen írni :(

Minden más házit gépelve is elfogadnak, az meg kb egy kicsit lassabb beszéd sebességével megy.

2010. dec. 16. 19:50
 13/16 A kérdező kommentje:
Mondjuk pénzügy tárgyból kell és a számok olvashatóak (ha nem is szépek), de a feladatok szöveges része katasztrófa :(
2010. dec. 16. 19:53
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
nálunk is van egy lány az osztályban aki nagyon rondán ír, és mondják neki a tanárok, hogy valamit csináljon, és ő mindig nyomtatott betűkkel ír dolgozatokat, így legalább olvasható
2010. dec. 16. 19:55
 15/16 anonim ***** válasza:
50%
Lehet, hogy a szemeddel van baj.
2010. dec. 16. 20:01
 16/16 anonim ***** válasza:

Szia!En se irok valami olvashatoan, pedig szep az irasom, csak nekem nagyon nyujtott, dolt betuim vannak. Szerencsere en ttk-n vagyok, keveset irunk inkabb csak szamolunk.

De van egy plusz kredite oram, amihez beadandot szinten kezzel kellett nekem is irni. En kis nyomtatott betukkel irtam, es a vegere a tanarnak megjegyzeskent odairtam, hogy azert irtam igy, hogy el tudja olvasni, nem mas csinalta.

Sztem add le melle gepelve is, nem veszitessz vele semmit, es az esetleges felreerteseket is elkerulod, mert lehet, hogy nem hiszi el, hogyha nyomtatottan irsz, azt h az a te irasod.

2010. dec. 17. 08:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!