Egy ballagó osztályban mindenki megajándékozza minden osztálytársát a saját fényképével. Mennyi volt az osztálylétszám, ha 1056 fénykép cserélt gazdát? Levezetné nekem ezt valaki?
Két szám szorzata 60, négyzetgyökük összege 169. Melyik ez a szám?
mind két esetben elvileg másodfokú egyenlettel kellene megoldani. KÉRLEK SEGÍTSETEK NAGYON FONTOS!!!!!
Az osztálylétszám 33.
Üdv, HajDoktor
Az elsőnél nem árulom el, hogy mi a megoldás, de gondolj pl egy sorozatra, aztán leld meg a "szabályt"
1->0 2->2 3->6 4->12 5->20 stb. (értsd egy embernél 0, kettőnél 2 fénykép cserél gazdát). Ha meg a szabály akkor egyenlővé teszed 1056-tal, rendezel 0-ra, és szépen megoldod az egyenletet, majd csak a pozitív szám lesz a megoldásod, mivel mínusz akárhány fős osztály nincs. (Amúgy tök reális szám jön ki.)
Másodiknál meg felírsz kettő kétismeretlenes egyenletrendszert.
a második kérdés szerintem több sebből vérzik. Vagy én vagyok tök hülye hozzá :(
Már a kérdés sem tiszta, mivel nem egy keresett szám lehet szerintem hanem kettő. Ezen felül a 60 at nem lehet olyan szorzatra felbontani, amik négyzetszámok lesznek. 9*4=36; 4*16=64, ráadásul, ha gyököt vonunk ezekből a számokból, majd összeadjuk őket, semmiképp nem lehet nagyobb, mint az eredeti számok szorzata.
lehet megfejtettem, már csak a kérdést kell helyesen feltenni, mert a fent látható tuti nem jó!!!!
169-60=109=100+9
100 gyöke 10; 9-nek 3; 10+3=13
és láss csodát 169 gyöke 13
tehát lehet hogy a 13-at keresed, csak az a kérdés, hogy mi a kérdés :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!