Hogyan számolom ki a szabályos hatszög területét?
Figyelt kérdés
Házinak kaptam egy olyat hogy
egy szab. 6szög alapú egyenes hasáb alapéle 0,4 cm, magassága 23 cm.
Mekkora a térfogata?
hát ahhoz hogy bármihez kezdjek ki kell számolnom a területét a 6szögnek. :S
2010. nov. 25. 19:04
1/10 anonim válasza:
behúzod az átlóit, és lám-lám keletkezett 6 db szabályos háromszöged, aminek ugye minden oldala egyenlő. A hatszög területe a 6 kis háromszög területének összege. Üdv
2/10 anonim válasza:
és a kis szabályos 3szögnek pedig behúzol 1 magasságot és pitagorasz tétellel ezt ki tudod számolni. és akkor a kis háromszög területét már tod is: a*ma/2 ha megvan a kis3szög területe akkor ezt szorzod 6-al és kész
3/10 anonim válasza:
magasság sem kell.
T= a^2 * sqrt3 /4
4/10 anonim válasza:
miért nem kell a magasság?? 1 háromszög terültéhez mindenféleképpen kell a magasság
5/10 anonim válasza:
a szabályos háromszögéhez nem feltétlen kell. Amint az előbb leírtam T = a^2 * sqrt3 /4
6/10 anonim válasza:
az odáig rendben van, de ezt a képletet nem naon tanítják középsuliban szerintem,,,
én amúgy is csak leírtam hogy 1 megoldást ami szerintem a legjobb
7/10 anonim válasza:
12. osztály, matek feladatgyűjtemény, 132/1760:D Mai házim. Amúgy A=04^2*gyök3/4*6 ez egyenlő 0.96*gyök3/4 továbbegyenlő: kb. 2.5cm2. V=6*(m*a)+2*A =60,2cm3. Nekem ez jött ki:D
8/10 k.lau13 válasza:
de durva hogy hetedikes vagyok és ugyanez a házim csak más számokkal...
(bocs ezt muszáj volt :D)
9/10 anonim válasza:
Nem kell a magasság. Bármely háromszög területe megadható két oldalból és az általuk közrezárt szögből. T=(a*b*sin(közrezárt szög))/2
10/10 ss88 válasza:
"magasság sem kell.
T= a^2 * sqrt3 /4"
Ebben benne van a magasság, ugyanis az egyenlő oldalú háromszög (vagy szabályos háromszög) magassága, az alap (a)
szorozva gyök 3 / 2-vel amit megszorozva a / 2 -vel kijön a fenti képlet..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!