Mennyi a tojás (feladat)?
Figyelt kérdés
Ha feltételezzük, hogy egy túktojás szabályos gömb, és ha a 4 cm átmérőjű tojás 50 forint, akkor megéri-e az 5.5 cm átmérőjű tojásért 90 forintot adni?márc. 25. 06:47
11/14 anonim 

válasza:

A gömb térfogata:
V=(4*r^3*π)/3
De amúgy akármilyen más alakú test térfogata is a mérete 3-adik hatványával arányosan növekszik, szóval még csak az sem kell, hogy a tojás gömb alakú legyen, csak ne változzon az alakja, illetve a nagy alakja azonos legyen a kicsivel (hasonlóság fogalma).
12/14 anonim válasza:
Értem én, hogy van amit jobban tudsz 10-es, na de azért kőbunkónak nem kellene lenni. Vagy a kettő nálad kéz a kézben jàr? Segíteni akartam. Lehet nem jól sikerült, de legalább megpróbáltam. Viszont a hangnemed nagyon nem tetszik. Az EQ-d a béka segge alatt..sajnos. Szánlak. További szép estét kívánok!
13/14 anonim 

válasza:

12-es: És mi abban a "segítség" ha gondolkodás,és alapvető tudás nélkül leírsz egy hatalmas butaságot? Ha első válaszoló lettél volna még érteném is, de sokadikként, az előző válaszok ismeretében azért már illene utánanézni mit is írok ide.
14/14 Domboo válasza:
Mivel a nagyobb tojás esetében kevesebb forintot fizetsz egy cm³ tojásért, az 5.5 cm-es tojás jobban megéri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!