Mennyi a tojás (feladat)?

Figyelt kérdés
Ha feltételezzük, hogy egy túktojás szabályos gömb, és ha a 4 cm átmérőjű tojás 50 forint, akkor megéri-e az 5.5 cm átmérőjű tojásért 90 forintot adni?
márc. 25. 06:47
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

A gömb térfogata:

V=(4*r^3*π)/3

De amúgy akármilyen más alakú test térfogata is a mérete 3-adik hatványával arányosan növekszik, szóval még csak az sem kell, hogy a tojás gömb alakú legyen, csak ne változzon az alakja, illetve a nagy alakja azonos legyen a kicsivel (hasonlóság fogalma).

márc. 26. 15:57
 12/14 anonim válasza:
Értem én, hogy van amit jobban tudsz 10-es, na de azért kőbunkónak nem kellene lenni. Vagy a kettő nálad kéz a kézben jàr? Segíteni akartam. Lehet nem jól sikerült, de legalább megpróbáltam. Viszont a hangnemed nagyon nem tetszik. Az EQ-d a béka segge alatt..sajnos. Szánlak. További szép estét kívánok!
márc. 26. 20:14
 13/14 anonim ***** válasza:
50%
12-es: És mi abban a "segítség" ha gondolkodás,és alapvető tudás nélkül leírsz egy hatalmas butaságot? Ha első válaszoló lettél volna még érteném is, de sokadikként, az előző válaszok ismeretében azért már illene utánanézni mit is írok ide.
márc. 27. 06:51
 14/14 Domboo válasza:
Mivel a nagyobb tojás esetében kevesebb forintot fizetsz egy cm³ tojásért, az 5.5 cm-es tojás jobban megéri.
márc. 30. 19:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!