Kémia házi feladatban kellene segítség?
A "lebegő tojás" kísérletet kellett itthon megcsinálni. (Ennek lényege, hogy egy nyers tojást sós vízbe kell tenni, a másik tojást pedig só nélküli vízbe.)
A kérdések ezzel kapcsolatban a következők lennének:
1. Mi a különbség a két folyadék - tojás rendszer között?
2. A 2. pohárban található sós vízben hogy hívjuk az oldószert, az oldott anyagot és az oldatot?
3. Hogyan lehetne kiszámolni azt, hogy a só-oldat tömeg hány tömeg%-os?
4. Korlátlan mennyiségben feloldható-e a só adott mennyiségű vízben?
5. Oldáskor mit lehet elérni, segíteni a keveréssel?
6. Mi a konyhasó kémiai képlete és neve?
7. A természetben hol találunk sóoldatot?
8. Milyen konyhasót érdemes venni étkezési célra a boltban? Miért?
9. Miért van az, hogy a Holt-tenger vízében úszni nem tudók is biztonsággal bemehetnek akár a mély vízbe is?
10. Mi a magyarázat a fenti kísérletben a két rendszer közti különbségnek?
11. A kérdéses (a magyarázatban szereplő) fizikai mennyiség neve, jele, mértékegysége, kiszámítása, fogalma mi?
Ha bármelyikben tudnátok segíteni, nagyon hálás lennék!
"Kémia házi feladatban kellene segítség?"
Igen, úgy tűnik.
4. Nem.
5. Hogy hamarabb oldódjon.
6. Nátrium-klorid.
7. A tengerben.
8. Szimpatikusat. Mert azzal szívesebben fogok főzni. :)
9. Mert nem fognak elsüllyedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!