Hogy tudnám megérteni matekból az exponenciális folyamatokat?
Figyelt kérdés
11.-es vagyok, és ugye szöveges feladatokról lenne szó. Semmit nem értek belőle, fogalmam sincs hogy álljak neki.
Tudnátok segíteni? Akár magyarázattal, akár ha linkelnétek oldalakat, videókat, mert én sehol sem találtam
dec. 1. 21:13
2/10 A kérdező kommentje:
Hát tulajdonképpen sehogy, vagy nem igazán tudom mik az alapok amiket ehhez tudni kéne
dec. 2. 12:56
3/10 anonim válasza:
Hatványozás, gyökvonás azonosságai (9. oszt)
Egyenletek, mérlegelv (7-8-9. oszt)
Algebra (9. oszt)
Műveleti sorrend (6. oszt)
4/10 A kérdező kommentje:
Ezek megvannak
dec. 2. 15:35
5/10 anonim válasza:
Akkor jön a következő szint:
értelmes tanár, aki személyesen tud magyarázni?
leblokkolás veszélye?
hajlandóság az önálló gyakorlásra?
6/10 Tom Benko válasza:
Nos, a feladatból először is ki kell dobálni az irreleváns részeket. Utána a maradékot kell vizsgálni, mi az, ami ismert (paraméter), mi az, ami ismeretlen (változó), és milyen kapcsolatokat tudsz köztük felírni. Nem csak matematikait. Ezekből már el lehet indulni.
7/10 anonim válasza:
Hatványozás azonosságait kell megtanulni és vésd eszedbe, hogy exponenciális egyenletet logaritmussal lehet megoldani és ez fordítva is igaz.
8/10 Tom Benko válasza:
@7: Nem feltétlenül. Például 4^x+3*2^x=10
9/10 anonim válasza:
#8 Lehet ellenpéldákat sorolni, de amit leírtam azt tartom a legfontosabbnak észben tartani és biztos, hogy később még hasznát fogja venni.
10/10 Tom Benko válasza:
A legfontosabb, hogy világos legyen, mit lehet kezdeni exponenciális kifejezésekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!