Sinus, kosinus, tangens, kotangens, segítene valaki?

Figyelt kérdés

Most írok dolgozatot, és nem tudok megoldani pár számításos feladatot, amit füzetben kell levezetni.

Interneten próbáltam segítséget keresni hozzá, de nem találok ilyen kidolgozott példákat. A tankönyvben is csak megoldás nélkül van.

Segítséget sem tudok kérni, mert online iskola, még csak tanári jegyzet sincs.

Órák óta szenvedek vele, valaki tudna segíteni?

nov. 20. 19:15
 1/7 anonim ***** válasza:

Valaki biztosan. Mondjuk én is.

De egyszerűbb lett volna, ha már kiírtad volna a fedatokat.

nov. 20. 19:19
 2/7 A kérdező kommentje:

7 feladatot megcsináltam, ez a 4 nem megy:

Egy derékszögű háromszög egyik hegyesszögének tangense 0,55. Ezen hegyesszög melletti befogó hossza 1,6 cm.

a) Készítsen ábrát!

b) Számolja ki a háromszög többi oldalának hosszát!

Oldja meg az alábbi feladatot a füzetben!

Készítsen vázlatrajzot!

Egy háromszög két oldalának hosszúsága 53 mm, illetve 71 mm. Mekkora a harmadik oldala, ha a két adott oldal által bezárt szög nagysága: a: 60 fok, b: 147 fok.

Párosítsa össze a számokkal jelölt szögeket az adott trigonometriai kifejezésekkel!

Melyik ábrához melyik szögfüggvény tartozik? Párosítsd a képleteket a hozzájuk tartozó ábrával, majd jelöld a szögeket a megfelelő görög betűkkel.

(Itt van két ábra, azokat nem tudom ide bemásolni. Az első kettőnél még azt hittem értem, de elakadtam.)

Az utolsó pedig egy táblázat amiben ki kell tölteni a hiányzó adatokat, azt sem tudom idetenni.

nov. 20. 19:43
 3/7 anonim ***** válasza:

Első.

A szög alfa, a szembe oldal a.

a / 1.6 = 0,55

A harmadik oldal Pitagorasszal megy.

nov. 20. 20:27
 4/7 A kérdező kommentje:
3.3344?
nov. 20. 21:12
 5/7 A kérdező kommentje:
A végén 1.83 jött ki.
nov. 20. 21:46
 6/7 A kérdező kommentje:
Kész vagyok. Csak a 147 fokos példát nem tudtam megcsinálni, de már nem is érdekel 😆
nov. 21. 00:53
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

"Csak a 147 fokos példát nem tudtam megcsinálni, de már nem is érdekel "

Koszinusztétel:

c^2 = a^2 + b^2 + 2*a*b*cos(gamma)

Ahol c az ismeretlen oldal hossza, a és b a másik két oldal, gamma pedig az a és b által bezárt szög (vagyis a c-vel szemközti szög). A Pitagorasz tétel ennek egy speciális esete, ahol az összeadás utolsó tagja 0 mert a 90 fok koszinusza 0.

nov. 21. 19:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!