Matek házi, segítség?

Figyelt kérdés

Van egy söröm aminek a hőmérséklete jelenleg 20 Celsius fok (szobahőmérsékletű).

Ezt a sört 21:00 órakor szeretném meginni 12 Celsius fokra hűtve. A hűtést kinti levegőn szeretném végezni, amely állandó (2 Celsius fok).

Hány órakor kell kitenni a sört 2 Celsius fokos levegőre, hogy este 21:00-ra 12 Celsius fokra hűljön 20 Celsius fokról?

Nem tudom sajnos kiszámolni, mert nem vagyok jó matekból. Köszönöm szépen előre is a segítséget;)

ma 14:43
 1/4 anonim válasza:
19:11-kor kell kitenni a sört a 2 °C-os levegőre, hogy este 21:00-ra 12 °C-ra hűljön. Newton hűtési törvényével tudod ezt kiszámolni. Esetleg le is kell vezetni ?
ma 15:48
 2/4 anonim ***** válasza:
Én beraknám a fagyó sarkába 25-30 percre tekerve egy random konyhai időzítőt (vagy appot), aztán mivel akkor már enyhén túl van hűtve, szobahőmérsékletű, vastagabb falú korsóban még mindig vagy elérné, vagy nem, max megvárnám, ha esetleg kéznél egy hőmérő, és valamiért muszáj neki 12 fokon startolni (miközben nyilvánvalóan lesz az 16-18 is, mire az alját kóstolgatod). Mondjuk még nem voltam annyira megrészegülve a fizikától, hogy mateknak higgyek egy konstansok közlése nélküli hőtani, eredendően végtelenül egyszerű számolgatós feladványt, szóval nem értek hozzá.
ma 16:40
 3/4 kürtőskalácska ***** válasza:
100%
Mekkora felületen van eloszlatva a sör?
ma 17:21
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. #3 0,5 literes doboz ha erre gondolsz.
ma 18:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!