Kontact kérdése:

Hogyan tudok segíteni a gyerekemnek mesetanulásban?

Figyelt kérdés

6 éves fiam házi feladata, hogy tanuljon meg egy mesét. Még nem tud olvasni, így én felolvasom neki, majd együtt mondjuk, aztán próbálja önállóan. Már most látom, hogy ezt nem tudjuk majd szóról szóra megtanulni.

Esetleg bármi praktika, hogyan tudnám ezt kicsit megkönnyíteni?

okt. 28. 09:35
 1/10 anonim ***** válasza:
23%

Mondd fel neki felvételre, azt tudja "végtelenítve" hallgatni, így nagyobb eséllyel marad meg neki a szöveg.

Nem tudom, milyen hosszú a mese, de érdemes részekre tagolni. Ha már tökéletesen megy az első rész, akkor át lehet menni a másodikra, és így tovább.

okt. 28. 09:53
 2/10 anonim ***** válasza:
42%
Na ezért nem kellene állandóan a tabletet meg a telefont nyomkodni....6 éves gyerek nem tudja, miről szól egy mese? Mi óvodában egymásnak mondtunk fejből meséket. Nemcsak én, aki már 3 évesen tudtam olvasni és rengeteg mesét tudtam, hanem a többiek is.
okt. 28. 09:54
 3/10 A kérdező kommentje:
Kedves 2-es. Én segítséget kértem, hogy minél pontosabban meg tudja tanulni a mesét. Kérlek mutasd meg Nekem, hol írtam olyat, hogy nem tudja, miről szól a mese, illetve azt is jelöld meg kérlek, hol olvastad, hogy telefont, tabletet nyomkod. Köszönöm
okt. 28. 10:30
 4/10 A kérdező kommentje:
Továbbá kedves 2-es, kérlek ne haragudj meg Rám, illetve a többi hasonló szülőre, akinek a gyereke 3 évesen még nem tud olvasni és 6 évesen még nem diplomázik. Komolyan azt hittem, hogy az iskolába fogják megtanítani erre.
okt. 28. 10:35
 5/10 anonim ***** válasza:
52%

#4, ne aggódj, egy másik, hasonló értelmi kvalitásokkal rendelkező egyén már integrált óvódában, nem kell az ilyenekkel foglalkozni. 3 évesen egyébként sem általános, hogy a gyerekek tudnak olvasni, sőt, külön szokták kérni a tanítók, hogy lehetőleg ne tudjon a gyerek olvasni, mielőtt iskolába kerülne, mert akkor csak unalom lesz neki az iskola. Annak idején én annyira tudtam olvasni, hogy a saját keresztnevemet le tudtam írni, a többit az iskolában tanultam meg.

Mondjuk ezzel együtt nekem nagyon fura, hogy mesét kell fejből megtanulniuk...

okt. 28. 12:28
 6/10 krwkco ***** válasza:
85%

"Esetleg bármi praktika, hogyan tudnám ezt kicsit megkönnyíteni?"

Rajzolj le vagy rajzoljatok le egy-egy jelenetet vagy tárgyat a meséből. Vagy ha vannak kép a könyvben, akkor használd azokat.

Ismételjétek el párszor azt a részt. Utána mutasd fel sorban a rajzokat és a gyerek mondja el a megfelelő részletet.

okt. 28. 12:47
 7/10 krwkco ***** válasza:
80%
Íly módon a szöveg kapcsolódik a képhez, ami megkönnyíti a rögzítést.
okt. 28. 12:47
 8/10 anonim ***** válasza:
38%
Nincs fent a mese youtubeon? Nem felolvasásra gondolok. Azzal látná is és hallaná is a történetet. Vagy képzelje el. Tehát semmiképp sem sima magolás legyen. Esetleg el is játszhatjátok.
okt. 28. 15:35
 9/10 anonim ***** válasza:
47%

Ne vedd fel neki és hagyd a youtube-ot!

Te magad meséld el neki újra és újra, mint eddig. Lerajzolni is jó, meg mindenféle más tevékenységekhez is kötni, ami csak eszedbe jut.

És ne várd el tőle, hogy szóról szóra megtanulja (mert nem úgy kell megtanulnia, vagy igen?). És azt se várd el tőle, hogy X idő alatt megtanulja. Egyszerűen csak szánd rá az időt, az energiát, de ne told túl, mert akkor elmegy tőle a kedve. Olyankor tanuljátok, amikor mindkettőtöknek van hozzá kedvetek.

okt. 28. 20:40
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Válassz olyat, amit szeret. Én pl. a mosó masa mosodájában szerettem a meséket. :)

Bár, ha már elkezdtétek valamivel, akkor talán bölcsebb azzal folytatni.

Rajzoljátok le a karaktereket, szerepjátékozzátok el a történést. Ugyanezt csinálja a gyerek tévénézés után is.

Ha mentek valahova, hallgassátok a kocsiban.

okt. 29. 19:00

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!