Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Mit jelent a módusz és a medián?

Mit jelent a módusz és a medián?

Figyelt kérdés
És ezt a szóródásnál is oda kell (lehet) írni, vagy csak az átlagnál?
2010. nov. 4. 12:58
 1/6 anonim ***** válasza:
0%

Gyerek neked nincs tankönyved vagy a googlet nem tudod használni, hogy ezt ki kell ide írni?

Amúgy meg majdnem minden statisztikás feladatnál meg kell őket mondani...

2010. nov. 4. 13:07
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a 'kedves' választ. A tankönyvben nincs benne, a googlen már sokat kerestem. Csak azt akartam hogy valaki magyarázza már el nekem józan paraszti ésszel. Na kösz.
2010. nov. 4. 13:12
 3/6 anonim válasza:
98%

szia!

A módusz legegyszerűbben megfogalmazva a leggyakoribb elem.

(felírod növekvő sorrendbe az elemeket, és amelyikből legtöbb egyforma elem van, az a sokaság módusza.)

A medián pedig a középső elem. ( felírod növekvő (v csökkenő) sorrendben az elemeket, és a középső elemet visszaszámolgatod ( páros összelem esetén a két középső elemből átlagot számolsz)

A szórás az átlagtól való eltérést jelenti.

Az átlagba pedig az összes elem beletartozik (összeadod az összeset és osztod az elemek számával-súlyozott átlag)

Remélem érted, és nem sikerült annyira bonyolultra, bár a kérdés második felét nem tudom , hogy jól értelmeztem-e :D

2010. nov. 4. 13:19
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod! Még azt szeretném megtudni, hogy a szórásnál oda kell írni a móduszt és a mediánt??
2010. nov. 4. 13:36
 5/6 anonim válasza:
100%

Inkább leírom, hogy kell kiszámolni a szórást, aztán értelmezd.

(sztem nem kell hozzá, de itt egy rajz, le tudod tölteni pl-vel segítettem , hogy érthetőbb legyen.

ennyit tudtam segíteni :DDD

* Automatikusan eltávolított tartalom.
2010. nov. 5. 12:10
 6/6 anonim ***** válasza:
91%
1. válaszoló, nem ez volt a kérdés. idióta
2017. ápr. 27. 20:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!