Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Hány metszéspontja lehet 6...

Hány metszéspontja lehet 6 egyenesnek?

Figyelt kérdés

#matematika #egyenes #metszépont
okt. 8. 18:30
 1/9 anonim ***** válasza:
13%
Nulla ha mind párhuzamosok, és legfeljebb hat, ha egyik sem párhuzamos egyikkel sem.
okt. 8. 18:47
 2/9 anonim ***** válasza:
0 - 15
okt. 8. 19:10
 3/9 anonim ***** válasza:
59%
0-1, 5-15 vagy végtelen sok.
okt. 8. 20:23
 4/9 anonim ***** válasza:
Bocs, az előző választ úgy értettem, hogy a síkban. A térben természetesen lehet 2, 3 vagy 4 metszéspont is. Szóval akkor 0-15 vagy végtelen sok (ha van kettő, amelyik egybe esik).
okt. 8. 20:36
 5/9 anonim ***** válasza:

Végtelen sok nem lehet, mert két egyenes nem eshet egybe.

Ha "egybeesik", akkor az egy egyenes.

okt. 8. 20:40
 6/9 anonim ***** válasza:

Ez leginkább attól függ, hogy megengedjük-e. Én a legáltalánosabb választ próbáltam adni, remélem, a kérdező van annyira intelligens, hogy tudja, miről volt szó órán/gyakorlaton/előadáson. (Két rövid érv amellett, hogy de: 1) néha van értelme tárgyalni az elfajuló eseteket; 2) ha Jancsi és Juliska is gondol egy számra, akkor azt szokás mondani, hogy két számra gondoltak, még akkor is, hogy ha ugyanarra. Ha két szám eshet egybe, akkor két egyenes miért nem? Ha úgy érzed, ez nem meggyőző, akkor azt légy szíves, vitasd meg a 8-as (máj. 21. 21:41) válaszadóval a lentebb linkelt a kérdésnél privátban, majd dobj egy üzenetet a konklúzióról nekem is (szintén privátban, hogy ne szpemmeljünk tele minden kérdést ilyen hülyeségekkel, kicsit arra emlékeztet, mint mikor oviban próbáltam valakinek elmagyarázni, hogy igenis, van fele az 5-nek…)

https://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__hazif.. )

okt. 8. 21:05
 7/9 anonim ***** válasza:

Nem győztél meg, ezek csak felületesen stimmelő, de eléggé sántító érvek több ponton is.

Viszont óvodásnak már rég tekintett bárki is, főleg a matematika terén.

Ilyen stílusban nincs értelme a párbeszédnek.

okt. 9. 00:20
 8/9 Tom Benko ***** válasza:

Gondolj arra, hogy egy egyenes hány másikat metszhet.

Vagy kezdhetsz két egyenessel, leszámolod a metszéspontokat, és megoróbálsz valami összefüggést találnk.

okt. 9. 13:47
 9/9 Tom Benko ***** válasza:
@5: Ha bizonyított, hogy e minden pontja rajta van f-n, akkor nem különböztetjük meg őket.
okt. 9. 13:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!