A gyerek házijára a megoldás?
Mivel a #10. teljesen korrekt válaszát lepontoztátok, gyanítom, én is számíthatok a mínuszokra, de...
Kedves #9., mi a kutyafüléről beszélsz? Ez itten házi feladat, nekem sima munkafüzetnek tűnik. A kutya se kérdezi, hogy a saját C: meghajtódon hány mappa van (szerintem). A rajzon a gyökérben egy van, az a bizonyos saját név.
Mekkora a txt fájl mérete? - Ha az intézőben a részletek nézetben nézi, a méret oszlopban ott látja (én pl. a lista nézetet szeretem, úgy jobb egér gomb, tulajdonságok).
Mikor keletkezett...? - szintén a részletek nézetben ott van rögtön a második oszlopban, mikor hozta létre (mert a feladat ugye az, hogy hozza létre ezt a könyvtárrendszert, szóval az iskola mappa nyilván akkor keletkezett, amikor létrehozta, azt meg le lehet olvasni intézőben is, TC-ben is)
Hány mappa van csak...? - négy, a négy évszak (plusz 1-1-2-0 almappa)
Saját mappa mérete? - fájlmappánál nem írja ki az intéző a méretet, szóval a mappa nevén jobb egér gomb és katt a tulajdonságokra. Kész is a lecke. (És ha már úgyis lepontoztok, az kb. kizárt, hogy egy ilyen leckét úgy feladjanak, hogy soha egy mappát, fájlt létre nem hoztak órán, hogy nem tanulták a könyvtárszerkezet stb.)
"...itt a cél az lenne, hogy ezeket megnézze a gépen"
Nem szabad olyan feladatot adni ami nem egyértelmű és nincs egzakt eredménye.
Mekkora a szünet.txt file mérete, Mikor keletkezett az iskola mappa, Hány darab mappa csak a saját nevű mappában. Ez mind olyan.
Szinte bármit be lehet írni megoldásnak, de nem értékelhető a válasz akár van a gyereken sapka akár nincs.
Te meg tudod mondani milyen messze van ide Kiskunfélegyháza?
Nem tudod megmondani, mert a válaszhoz nem áll rendelkezésedre minden információ (honnan kell mérni, légvonalban vagy úton, vízen, stb).
Értem én hogy ki lehet találna (olykor csak sejteni) mire is gondolt a feladat alkotója, de ne olyan legyen már a feladat hogy a gyereknek először a kérdést kell kitalálnia hogy a választ megadhassa.
"Mikor keletkezett az iskola mappa?"
Itt pl. a feladat alkotója talán nem is arra kíváncsi hogy MIKOR keletkezett a mappa, hanem arra hogy meg tudja-e nézni a gyerek hogy mikor keletkezett. Ha a gyerek beírja megoldásnak a tegnapi dátumot akkor ez kiderül? Nem!
"A kutya se kérdezi, hogy a saját C: meghajtódon hány mappa van (szerintem)."
Szerintem meg ez a kérdés:
"Hány db mappa van a gyökérkönyvtárban?"
Gyökérkönyvtárban! vagyis a C: meghajtó gyökérkönyvtárában!
"A rajzon a gyökérben egy van, az a bizonyos saját név."
Ott egy van, csakhogy a rajz azt ábrázolja milyen struktúrát kell létrehozni a C: meghajtón és nem azt mi annak az eredménye.
"Ha az intézőben a részletek nézetben nézi..."
...akkor megtudja mekkora. De a kérdés az hogy mekkora és nem az hogy hogyan nézi meg mekkora.
Ha azt a választ kapnád hogy 92 elfogadnád? Nem? Miért nem? És ha tényleg 92 byte?
"Hány mappa van csak...?"
Nem. Hány mappa csak.... Ez a kérdés! Igen. Rossz. Erről beszélek.
"fájlmappánál nem írja ki az intéző a méretet"
Persze hogy nem írja ki, mert a mappának nincs mérte. A benne lévő file-oknak van.
14, 15
Már csak az érdekelne, hogy minek itt kötözködsz? Szerinted mi találtuk ki a feladatot, vagy mi?
Az ilyen feladatok azok a tipikusak amikre nem szabad sok időt elparazolni, kb. 10 mp alatt megoldod, beadod és kész. ha meg lepontoz a tanár, akkor lehet vele kötözködni. Ennyi. Nem kell paragrafusokat kiírni gykra, hogy milyen rossz a feladat, mert a tanár úgyse látja...
"Már csak az érdekelne, hogy minek itt kötözködsz?"
Ha nem vág egybe a véleményem a tieddel akkor kötözködök?
Te miért kötözködsz velem? Ezért? :)
"ha meg lepontoz a tanár, akkor lehet vele kötözködni"
Az a legrosszabb megoldás. A tanárral kötözködni.
"...a tanár úgyse látja..."
Egy rossz termékről vagy szolgáltatásról sem kell írni hogy rossz, mert a gyártó / szolgáltató úgy sem látja.
De birkulni azt lehet: jóvanazúgy...
De igazad van. Nem KELL ide írnom. Neked sem KELL elolvasnod amit ide írok. Válaszolnod sem KELL.
Beszélgetünk. Mi a probléma?
17
De ez nem egy termék, hanem egy specifikus tanár feladata. Nem tudunk vele mit kezdeni. Mást nem érint.
Szerinted ez birkulás, szerintem meg felesleges kötözködés. Ha azt mondod, hogy a tanárral a legrosszabb kötözködni, akkor egész pontosan hogy akarod megoldani a problémát? Sehogy, mert csak azért írtál ide, hogy valamiről panaszkodhass. Én meg ezért álltam beléd, mert cringenek tartom.
"...hogy akarod megoldani a problémát?"
Sajnos egyedül nem tudom megoldani a problémát.
Csak felhívtam rá a figyelmet, mert ez a probléma nem egyedi és nagyon súlyosan mérgezi az egész oktatási rendszert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!