Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » A gyerek házijára a megoldás?

A gyerek házijára a megoldás?

Figyelt kérdés

Itt a kép linkje:

[link]

Köszönöm előre is!

szept. 28. 15:25
1 2 3
 1/23 Szirty ***** válasza:
77%
Gratulálok a Magyar oktatásnak. Mélyebben van mint gondoltam... :(
szept. 28. 15:30
 2/23 anonim ***** válasza:
82%
Melyik lépés nem világos?
szept. 28. 15:33
 3/23 anonim ***** válasza:
80%
Hozza létre, aztán ami dátum ott lesz azt kell megadni. A mappák mérete mindig 0, a szövegfájlé is annyi lesz, ha csak létrehozza de nem ír bele semmit.
szept. 28. 15:33
 4/23 A kérdező kommentje:
Nekem egyik lépés sem világos, ő meg nem tudja. Nincs előzmény a füzetben, könyvben. Hát nem ez lesz az erősségünk. Köszönöm!
szept. 28. 15:35
 5/23 anonim ***** válasza:
94%
Van számítógépetek? Ott kellene elpróbálni ezeket. Fájlkezelő, ott mondjuk a Dokumentumok mappába menjetek be, jobb klikk valahol és lehet mappákat, fájlokat csinálni. Tuti, hogy neked mennie kell, ha ide is tudtál kérdést írni, képet feltölteni, stb
szept. 28. 15:57
 6/23 anonim ***** válasza:
92%
Kapcsold be a gépet és hozz létre a leírt szerkezetbe mappákat.
szept. 28. 16:01
 7/23 anonim ***** válasza:
69%

Mindig röhögök, amikor azzal jönnek, hogy az xyz generáció mennyire lekörözi informatikában a korábbiakat,

nem értenek ezek semmihez, csak a játékokhoz, de ha dolgozni kell a gépen...

szept. 28. 17:08
 8/23 anonim ***** válasza:
100%

Nehéz elhinni, hogy tényleg nem megy. Nincs számítógéped? Nincsenek rajta mappák, almappák, azokban fájlok? Azok hogy kerültek oda, ha nem úgy, létrehoztad őket?

Az ötöshöz (aki leírta a lényeget) csak annyit, hogy ne menj se a Dokumentumokba, se máshová, mert ha a rajznak hinni lehet, neked a C: meghajtón kell létrehozni a mappát, s nem a Dokumentumokban vagy máshol. A fájlkezelő gondolom az, amit én Intézőnek hívok, ott szoktam jobb egérgombozni. Ha meg van Total Commandered, még könnyebb, mert abban szépen ott a gomb, hogy "F7 Új mappa".

szept. 28. 20:13
 9/23 Szirty ***** válasza:
82%

Az összes kérdés zavaros és nem konkrét.

a) Hány db mappa van a gyökérkönyvtárban?

Nálam pl 19, mivel a C: meghajtón van a rendszer

b) Mekkora a szünet.txt file mérete?

Bármennyi lehet. Alapból nulla. Amennyi karaktert beleírtak. A feladat szöveges részében az van hogy könyvtárszerkezetet kell létrehozni és nem file-t.

c) Mikor keletkezett az iskola mappa?

Erre mi lenne a helyes válasz? Bármilyen dátum és időpont a jelen idő és a feladat kiírásakor aktuális dátum között?

d) Hány darab mappa csak a saját nevű mappában?

A kérdést sem sikerült leírni. Vagy itt megint ki kell találni mire gondolt a művész ahelyett hogy leírta volna mire gondol?

e) Mekkora a saját nevű mappa mérete?

Ezt hogy is kellene érteni? Mekkora a saját nevű mappából nyíló összes többi mappa által tartalmazott file-ok össz mérete? Mert egy mappának nem nagyon van mérete, az csak a benne lévő file-oknak van.

De akárhogy is értette, a helyes válaszhoz tudni kellene a szünet.txt file méretét, aminek csak a létezését és a helyét írta elő, a tartalmát vagy hosszát nem.

szept. 28. 20:30
 10/23 anonim ***** válasza:
78%

8

Igen, fájlkezelő alatt Intézőt értettem (nagyon régen használtam utoljára magyar Windowst xd)

9

Szerintem túl sokat gondolsz bele, itt a cél az lenne, hogy ezeket megnézze a gépen (tehát jobb klikk a fájlon meg a mappán, tulajdonságok és ott mit lát), csak gondolom mivel suli, ezért csak ilyen kérdések formájában tudják megfogalmazni a dolgot.

Egyébként egy mappának is van mérete, mivel valahol tárolni kell a nevét, de ez fájlrendszeről, stb. függ, hogy hol van

szept. 28. 20:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!