A gyerek házijára a megoldás?
Mindig röhögök, amikor azzal jönnek, hogy az xyz generáció mennyire lekörözi informatikában a korábbiakat,
nem értenek ezek semmihez, csak a játékokhoz, de ha dolgozni kell a gépen...
Nehéz elhinni, hogy tényleg nem megy. Nincs számítógéped? Nincsenek rajta mappák, almappák, azokban fájlok? Azok hogy kerültek oda, ha nem úgy, létrehoztad őket?
Az ötöshöz (aki leírta a lényeget) csak annyit, hogy ne menj se a Dokumentumokba, se máshová, mert ha a rajznak hinni lehet, neked a C: meghajtón kell létrehozni a mappát, s nem a Dokumentumokban vagy máshol. A fájlkezelő gondolom az, amit én Intézőnek hívok, ott szoktam jobb egérgombozni. Ha meg van Total Commandered, még könnyebb, mert abban szépen ott a gomb, hogy "F7 Új mappa".
Az összes kérdés zavaros és nem konkrét.
a) Hány db mappa van a gyökérkönyvtárban?
Nálam pl 19, mivel a C: meghajtón van a rendszer
b) Mekkora a szünet.txt file mérete?
Bármennyi lehet. Alapból nulla. Amennyi karaktert beleírtak. A feladat szöveges részében az van hogy könyvtárszerkezetet kell létrehozni és nem file-t.
c) Mikor keletkezett az iskola mappa?
Erre mi lenne a helyes válasz? Bármilyen dátum és időpont a jelen idő és a feladat kiírásakor aktuális dátum között?
d) Hány darab mappa csak a saját nevű mappában?
A kérdést sem sikerült leírni. Vagy itt megint ki kell találni mire gondolt a művész ahelyett hogy leírta volna mire gondol?
e) Mekkora a saját nevű mappa mérete?
Ezt hogy is kellene érteni? Mekkora a saját nevű mappából nyíló összes többi mappa által tartalmazott file-ok össz mérete? Mert egy mappának nem nagyon van mérete, az csak a benne lévő file-oknak van.
De akárhogy is értette, a helyes válaszhoz tudni kellene a szünet.txt file méretét, aminek csak a létezését és a helyét írta elő, a tartalmát vagy hosszát nem.
8
Igen, fájlkezelő alatt Intézőt értettem (nagyon régen használtam utoljára magyar Windowst xd)
9
Szerintem túl sokat gondolsz bele, itt a cél az lenne, hogy ezeket megnézze a gépen (tehát jobb klikk a fájlon meg a mappán, tulajdonságok és ott mit lát), csak gondolom mivel suli, ezért csak ilyen kérdések formájában tudják megfogalmazni a dolgot.
Egyébként egy mappának is van mérete, mivel valahol tárolni kell a nevét, de ez fájlrendszeről, stb. függ, hogy hol van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!