Mi ennek a megoldása?
Sziasztok!
Holnaptuáni matekházi egyik feladataában kérek segítséget. Hétgő óta beteg vagyok, így nem igazán fog az agyam. Elsős gimis példa.
Attila tartozik Krisztiánnak 80.000 Ft-tal. Van egy közös marógépük, aminek a szervízdiját, 160.000 Ft-ot Attila fizet meg, így nem tartozik a 80.000-el Krisztiánnak. Azonban Attila visszakapja a 160.000 Ft-ot a marógép eladójától, mert hibás volt a gép.
Attilának hogy kell eljárnia, hogy ne tartozzon Krisztiánnak?
a) nem kell Krisztiánnak semmit sem adnia, mivel az, hogy visszakapta a 160.000-et, nem érinti a Krisztiánnal szembeni tartozást.
b) vissza kell adnia Krisztiánnak a 80.000 Ft-ot
c) vissza kell adnia Krisztiánnak a teljes visszakapott összeget, azaz a 160.000-Fot.
Az elsőt teljesen valószínűtlennek érzem, a b)-re adok kb. hatvan százalékot.
Köszönöm a segítséget!
"aminek a szervizdíját, 160.000 Ft-ot Attila fizet meg"
"Azonban Attila visszakapja a 160.000 Ft-ot a marógép eladójától, mert hibás volt a gép."
Vagyis Attila nem fizetett senkinek semmit. És nem kaptak használható marógépet.
Végeredményben nem változott, hogy "Attila tartozik Krisztiánnak 80.000 Ft-tal".
"Igen, ez a a) lehetőség, amit elvetettem."
Nem.
Az a) szerint nem tartozna. Én meg azt írtam, hogy 80 ezerrel tartozik. Vagyis szerintem b).
"Attila nem mondja el Krisztiánnak és nyert 160 ezret"
És az nem fog feltűnni Krisztiánnak, hogy a marógép helyén nincs semmi?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!